IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът: Ще купуваме нов изтребител, когато станем готови

В завода "Авионамс" ще бъдат вложени 15 млн. лева за оборудване за ремонт на военни самолети и хеликоптери, обяви Бойко Борисов

12:34 | 26.05.17 г. 22
<p>
	Бойко Борисов. <em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Бойко Борисов. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Премиерът Бойко Борисов обяви, че нови изтребители ще бъдат купени, когато правителството е готово. Той посочи, че ще бъдат вложени 15 млн. лева за оборудване на завода "Авионамс", където ще бъдат правени ремонтите на военни самолети МиГ-29 и СУ и хеликоптери, съобщи БТА.

Борисов заяви, че „самолетът не е най-важното в една армия, а сухопътните сили” и парите трябва да се планират и за трите рода войски – сухопътни, авиация и флот.

Изказването си Бойко Борисов направи след инспекция на новата сграда на Софийския районен съд.

“Обществото очаква от магистратите справедливост”, коментира премиерът и посочи, че те са сред най-интелигентните хора и за него е най-важно те да седнат и да работят в полза на обществото.

Премиерът информира, че се е срещнал с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, без да уточни за какво са говорили.

В отговор на въпрос на журналист за назначението на Илиян Тодоров от "Атака" за областен управител на София, Борисов заяви, че съвестта му е чиста, защото друг вариант не е имал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 7
СоКоЛоВвВ
преди 6 години
Хахаххах, ХИБРИДНИЯ ПРЕЗИДЕНТ, НЕЩО ВЛЕЗЕ В РОЛЯ ЛИ !??? ЧЕРВЕНА РОЛЯ 1??? ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ ВСИЧКО, ДРУГАРЮ ПРЕЗИДЕНТ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още