IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва е притеснена от неспособността на ЕС да се справи с бежанския проблем

Европа може да се поучи от Русия по въпроса с бежанците, смята руски дипломат

18:42 | 03.09.15 г. 58
Москва е притеснена от неспособността на ЕС да се справи с бежанския проблем

„С удивление и голямо безпокойство наблюдаваме откровената безпомощност на ЕС, свързана с наплива на бежанците от страните от Близкия изток и Северна Африка“, коментира официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от руската информационна агенция ТАСС.

Според нейните думи проблемът с бежанците е резултат от водената политика на западните държави в Близкия изток по отношение на смяната на управляващите режими, допълва още агенцията.

„Проблемът набира катастрофални и застрашителни размери“, казва Захарова и допълва, че кадрите с бежанците в ЕС са ужасяващи.

„Всичко напомня на ситуацията след Втората световна война и макар и мащабите още да не са такива, динамиката и тенденцията са много подобни“, допълва още дипломатът. 

Според нея се вижда неспособност, не нежелание, на ЕС да предприеме ефективни мерки, които да решат проблема с оказването на медицинска помощ и изхранването на бежанците. 

Захарова посочва още, че ЕС може да се поучи от Русия по въпроса с бежанците. Страната е приела "стотици хиляди бежанци от Украйна" и е създала условия те да се чувстват добре. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

36
rate up comment 4 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
Ужас! Хей Гошко, как ще коментираш този маскарад? Такова нещо историята ни не помни! Вижте се докъде сте стигнали да се МАЗНИТЕ на гурото си! Вижте си президента!"Официалното откриване започна в тържествената зала на МО-2, където водещият тържеството майор Коста Делев изкомандва на английски език българските военни да станат, тъй като влиза президентът и главнокомандващ на армията ни. След това той продължи да говори на Плевнелиев отново на английски език. Пиарите на различните министерства и на президентството не пожелаха да обяснят защо български военен говори на английски на главнокомандващия си - български президент.Първата връзка на НАТО между София и Вилнюс претърпя пълно поражение" http://***.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4959689
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 0 rate down comment 0
comet
преди 8 години
Нека поясня за по-младите за шахматния мач в Рейкявик между Спаски и Фишер. Допреди мачът, Спаски (СССР) е бил безспорно по-добрият, отгатвал е стратегията на противника безпогрешно и спокойно е печелил срещу Фишер (САЩ), където и да го е срещал Но на този мач подходът на Фишер е бил коренно променен, поведението на Фишер (на агресивен блафиращ и непредсказуем) преди, по време и след всяка партия е било добре замислена и изпълнена психическа атака целяща срив на спокойствието и самочувствието на Спаски, и историята показва че го е постигнал. Спаски губи психологически, а не като знания и опит в шахмата. Това е подхода на сегашната Империя, психологическо разлаганне на противника/опонента и консумиране на заграбеното след победата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 2 rate down comment 1
comet
преди 8 години
Ето едно интересно мнение за аферата с бежанците:http://svetoven.pogled.info/news/67300/Zashto-bezhantsite-sa-neobhodimi-na-Zapadnata-demokratsiya?fb_action_ids=871418626239892&fb_action_types=og.likesЧовек трябва да мисли сам, защото ако се остави на медиите, ще повярва че арабите са взривили близнаците на 9/11 или че американците са се разхождали на Луната, а истината за мен е като мачът между Спаски и Фишер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 2 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
а кога ще кажеш ли прогноза? В смисъл да готвя знамената:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 8 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 8 години
И кога за последен път си призна, че си сбъркал, че нещо не помня? Може да е от ЕГН-то... хахаха... А аз по принцип ни бъркам, затова и нема какво да си признавам! ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 12 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Мани го това... то е безполово като работодателите си! Един ден кон, един ден кобила-юристка... Те щот са деца на дъгата, затова не им дреме кой ще им шлайфа отверстието - с ***, с кръст, с полумесец, с обикновен ***... важното е да ги пошляпват по бузките! Няма деца, няма бизнес, няма имот, няма религия, няма партия... Космополитни хомосексуалисти на хранилката на ... който сипе повече и тъпче по-здраво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 11 rate down comment 1
Bones57
преди 8 години
"Мили, аз когато сбъркам си признавам и не ме е срам да кажа, че съм сбъркал''Звучиш ми като *** *** от женски пол или като измъчен *** на заплата, мили....Как ти беше деня? Малко центове ли ти хвърлиха, че бичиш нощни смени. Аз поркам бира и съм тук за да ви псувам, *** скапани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 8 rate down comment 3
Invcom
преди 8 години
Абе тикво просто, какво общо има коментара ти с темата ? Или от НПО-тата плащат на бройка коментар без значение вътре какво пише ? Ти не разбираш ли че ако утре *** ти похлопат на вратата може да благодариш изцяло на янките които запалиха арабския свят ! Путин го боли *** и за Европа и за САЩ и за ИДИЛ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 3 rate down comment 3
georgi_shum
преди 8 години
Хаха;) Мили, аз когато сбъркам си признавам и не ме е срам да кажа, че съм сбъркал . За разлика от теб. Но тезата ти няма да се случи. Бъди спокоен. Далеч првди да тръгне исляма от Лондон или Париж насам някой луд германец или янки ще е приключил с тях
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 8 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
И единственото, което путин можа да измисли за сега е да си купува спокойствие с пари. Знаеш за какво говоря. Но до кога ще минава номера, и докога ще има пари? -----------------------------------------------------------------------------Гошка ше им дава парици да са ок, като свършат парите ако надигнат мюслитата *** на горе и искат да праат нещо без позволение, ше има чалаф у чучи по тимпериците това е - гаранте, там "Американските права на човека" не важат, както и в САшш също не важат, те са само за у Гейропата ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още