IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шойбле: Не очаквам търговска война със САЩ

Ако Тръмп иска да накара американците да харесат и купуват дадена марка кола, желая му късмет, казва германският финансов министър

15:30 | 20.01.17 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Германският министър на финансите Волфганг Шойбле. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле. Снимка: Ройтерс

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле заяви, че не очаква търговска война със САЩ въпреки критиките на новоизбрания президент Доналд Тръмп срещу германските автомобилостроители. При все това той каза, че Германия ще настоява САЩ да се придържат към международните споразумения, става ясно от негово интервю за Spiegel.

„САЩ също са подписали международни споразумения", посочи Шойбле пред списанието и пояснява, че не трябва да се бъркат изказванията на Тръмп с правителствени декларации.

„Не мисля, че утре ще избухне голяма търговска война, но ние, естествено, ще настояваме споразуменията да се спазват", допълни германският финансов министър. 

В интервю, публикувано в понеделник, Тръмп разкритикува германските автомобилни концерни, че не са успели да произвеждат повече коли на американска територия и предупреди, че ще наложи мито от 35 процента на колите, внасяни на пазара в САЩ. 

„Ако Тръмп иска да накара американците да харесат и купуват дадена марка кола, желая му късмет. Това не е моята представа за Америка. Не вярвам, че е и неговата“, казва още Шойбле.

Вижте повече в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 4
scott
преди 7 години
Мога да добавя само, че Баварише верке разчита да го играе ролята на добрия индианец. Даже се позиционира натам. Обаче, бледоликите са казали и прават друго........ше им се изясни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 4
khao
преди 7 години
виж статията, към края има едно каре "Още по темата" .. прочети го 3 пъти на глас, и пак напиши нещо ! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 7
majnata
преди 7 години
Е , скоти , те войниците на Урсула фон дер Лаен сега нямат време за такива работи ...имат часове по сексуална култура на различните видове , сериозна и обемна материя която изисква задълбочаване !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 7
scott
преди 7 години
Шойбле, за ВОЙНА требват двама - най-малко.Засега битакта е: САЩ казава аф и сичките германски фирми прават БЕЦАЛЕН!ЧЕ И ДОЙЧЕ БАНК И ТЯ. Ако ше воювате, требваше да кажете "нема да платим". Това е нечесно, несправедливо и засега германски интереси. Засега сте просто *** и платци, войници НЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 7
khao
преди 7 години
добре де всички ли са ви избирали такива "умни" ? :):)как аджеба ще стане това, или наистина вярваш че тръмп е толкова безотговорен?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 5
KPetkov
преди 7 години
"Ако Тръмп иска да накара американците да харесат и купуват дадена марка кола, желая му късмет, казва германският финансов министър."Или Шойбле се прави на *** или наистина е такъв. Като им сложи митото от 40% баварки ще карат само Бионсе и Джей Зи. Останалите ще са на made in America. Това американците са го играли вече. Остава да видим ще го направят ли пак или Тръмп е бил само въздух по налягане. Много добър коментар направи Джак *** в Давос във връзка с американската икономика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още