IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва: Няма да връщаме свои територии

В САЩ очакванията са Русия да върне Крим на Украйна и да прекрати насилието в Източна Украйна

11:24 | 15.02.17 г. 46
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

„Няма да връщаме своя територия – Крим е част от Руската федерация“, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова по време на пресконференция, предава ТАСС. По този начин от Москва отговориха на коментари от новата администрация в Белия дом.

По-рано говорителят на Белия дом Шон Спайсър даде да се разбере, че Доналд Тръмп очаква от Русия да върне Крим на Украйна и да прекрати насилието в Източна Украйна.

ТАСС посочва още, че Крим и Севастопол се присъединиха към Русия след референдум на гражданите, в който са участвали 80% от имащите право на глас. За присъединяване към Федерацията са гласували над 95% от тях и в двете области.

Резултатите от този референдум обаче не се приемат от Запада и позицията е, че полуостровът трябва да бъде върнат на Украйна.

Захарова анонсира и предстоящата среща на руския външен министър Сергей Лавров и американския държавен секретар Рекс Тилърсън. Тя ще се състои в рамките на заседанието на Г20 в Бон, което ще се проведе в периода 16-17 февруари.

Двамата първи дипломати ще обсъдят казуса с продължаващата вече над половин десетилетие гражданска война в Сирия. Самият Тилърсън, който е бивш генерален директор на петролния конгломерат Exxon Mobile, бе обвиняван от опозицията в САЩ за тесните си връзки с Русия и по-конкретно с президента Владимир Путин заради крупните проекти на компанията му на територията на Руската федерация. 

Лавров ще разговаря и с новия външен министър на Германия Зигмар Габриел, който замени избрания за поста президент на страната Франк-Валтер Щайнмайер. Не са изключени и допълнителни срещи в рамките на заседанието, уточни говорителят на руското външно министерство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

25
rate up comment 15 rate down comment 8
Веско
преди 7 години
Тексас е международно призната държава след независимостта от Испания, но със смесено население и конфликти. САЩ опукват Мексико които подкрепят испаноезичното население и вече е лесно Тексас да се присъедини към САЩ подобно на Крим. После прибавят и Калифорния. По-интересно е, че САЩ напада и Канада малко по-рано, но там не им минава номера ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 9 rate down comment 11
Стоян Петров
преди 7 години
Не само че ще връщат Крим, ами и казачок ще играят! PS Казачока ще се акомпанира от квартет балалайки в състав michaelis, Mavi Gъz, majnata и pepe, а пригласян от хора на Червените бабички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 14 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 7 години
... До летото ше фалират, до Коледа ше изядат сичкото нефт и газ и от 1-ви януари 2018 вече ше са го върнали Крим срещу пшеничена плява за каша. Даже целия Краснодарски край ше дадат на Украйна за люспите от украинското жито, а за украинска сланина и Сибир са приготвили да разменят... Абе, бъдещето е на Украинската Русь - от Варшава до Владивосток - само *** Путин... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 17 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 7 години
Тази сутрин спорих с една баба на опашката за наливно олио. Тя вика, че американците щели да върнат Косово на Сърбия, а аз й опонирах, че Косово ще се присъедини към Албания. А една жена каза, че Путин и Дончо се били тайно разбрали, че ще си ги разменят - Путин дава Крим на УСА, а американците освобождават базата "Бондстийл" за руските войски и Путин назначава руски губернатор на Косово. Ама Мадлин Олбрайт не била съгласна, щото имала бизнес в Косово и затова извадили компромата за Флин... Ама сички видехме, че до 1-ви април има още месец и половина и сменихме темата с тази за пенсиите... хихи... Но една друга жена каза, че чела в некакъв смарти-сайт за инвестори и капиталисти, че най-смарти писачите там били сигурни, че *** ше върнат Крим на Украйна... И ние викаме - е, тогава нема как - ше го връщат, къде ше ходат... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 7 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 7 години
***, ми то Тексас, Аризона и Невада са само едни пустини и каменяци, ве ***! И Мексико не ги е искало даже. Към 3000-4000 бели заселници са извоювали независимост, ве шуте. Само Рашастан събира чукари под короната си ве, червено бабичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 9 rate down comment 6
needtoknowmore
преди 7 години
Въпросът ми беше анексия, а не отделна република от Мексико, решила да влезе в състава на САЩ ...Така, че тук още повече се губи състоятелността на тезата - след като Тексас е била отделна република, то аджеба как САЩ да ги върнат на Мексико ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 7 rate down comment 7
Стоян Петров
преди 7 години
Добре пишеш, но само наполовина. Република Тексас се е отделила от Мексико и е искала да се присъедини към САЩ, които обаче не са ги желали. Приемат ги едва след около 15 години, единствено защото са започнали постъпки за присъединяване към Великобритания. Поради това и Русия продава Аляска. Разбрали са, че налазилите я златотърсачи ще се присъединят към САЩ, без да питат императора. Руснаците са постъпили умно, като са взели някой цент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 5 rate down comment 9
khao
преди 7 години
нали не ям от кофата от кояти ти.... така че не ме занимавай. Ако искам да си говоря с неуки ще ти пиша на лично :):) ... това важи и за другия ти акаунт отдолу
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 8 rate down comment 7
majnata
преди 7 години
Хахаха...предупреждавах те да внимаваш кво ядеш...:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 6 rate down comment 9
khao
преди 7 години
Русия ного повече уважава правата на малките свои народи----хахахахахахахахахахахахахахахахахахаххахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха. Уважава ги с гладомор, кражби и убийства. Няма такова нещо като сиукска държава .... лъжеш нацисте :) след сиукската война всички индианци вече са в резервати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още