IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва: Няма да връщаме свои територии

В САЩ очакванията са Русия да върне Крим на Украйна и да прекрати насилието в Източна Украйна

11:24 | 15.02.17 г. 46
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

„Няма да връщаме своя територия – Крим е част от Руската федерация“, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова по време на пресконференция, предава ТАСС. По този начин от Москва отговориха на коментари от новата администрация в Белия дом.

По-рано говорителят на Белия дом Шон Спайсър даде да се разбере, че Доналд Тръмп очаква от Русия да върне Крим на Украйна и да прекрати насилието в Източна Украйна.

ТАСС посочва още, че Крим и Севастопол се присъединиха към Русия след референдум на гражданите, в който са участвали 80% от имащите право на глас. За присъединяване към Федерацията са гласували над 95% от тях и в двете области.

Резултатите от този референдум обаче не се приемат от Запада и позицията е, че полуостровът трябва да бъде върнат на Украйна.

Захарова анонсира и предстоящата среща на руския външен министър Сергей Лавров и американския държавен секретар Рекс Тилърсън. Тя ще се състои в рамките на заседанието на Г20 в Бон, което ще се проведе в периода 16-17 февруари.

Двамата първи дипломати ще обсъдят казуса с продължаващата вече над половин десетилетие гражданска война в Сирия. Самият Тилърсън, който е бивш генерален директор на петролния конгломерат Exxon Mobile, бе обвиняван от опозицията в САЩ за тесните си връзки с Русия и по-конкретно с президента Владимир Путин заради крупните проекти на компанията му на територията на Руската федерация. 

Лавров ще разговаря и с новия външен министър на Германия Зигмар Габриел, който замени избрания за поста президент на страната Франк-Валтер Щайнмайер. Не са изключени и допълнителни срещи в рамките на заседанието, уточни говорителят на руското външно министерство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

15
rate up comment 5 rate down comment 12
khao
преди 7 години
квото е било общо, вече сте го взели ... :):) но Крим ще го върнете!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 13 rate down comment 7
Императорът
преди 7 години
Потърси информация за държавата на ***. Според договорът между тези няколко сродни племена и Вашингтон, ратифициран от тогавашният президент (не помня кой беше) *** е трябвало да имат независима държава в американският северозапад, с размерите горе-долу на Франция !!! Защо ли сега не намирам на картата тая държава?Несравнимо е с Русия, където всеки народ (а те са ного) си има силна вътрешна автономия. Русия ного повече уважава правата на малките свои народи, отколкото САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 13 rate down comment 5
majnata
преди 7 години
Ей тъй между другото , затуй не си забелязал...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 7 rate down comment 10
needtoknowmore
преди 7 години
Признавам си не съм наясно в детайл с Хамериканската история, но кога са анексирали Тексас от Мексико или от индианците "няколко други щата"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 12
khao
преди 7 години
отворя чадъра--------------------------написал си г.ъз.а с правописни грешки, но въпреки това многократно ти казах да не ми се предлагаш, нема да те огрее :):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 19
StraightForward
преди 7 години
пълен деградант, как може да защитаваш ВСЕКИДНЕВНИТЕ ЖЕРТВИ НА ШУТИН В ДОНБАС И ЛУГАНСК С ИЗКАЗВАНЕТО СИ !??? ТИ БЪЛГАРИН ЛИ СИ ИЛИ ПРОСТО МНОГО БОЛЕН ЧОВЕК???? ИНВАЛИД МОЗЪЧЕН!??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 15
StraightForward
преди 7 години
Радев като вече даде Крим на Русия (фактически), как ще го връща на Украйна (юридически)? Добре поне, че спря да говори за санкциите още преди да стъпи в длъжност (за разлика от партията-носител БСП).А светът наистина е на път да стане нов, но не по стария начин, както мнозина у нас си мислят:- Каквото и да е Тръмп, той не е реабилитация на комунизма, ДС и социалния примитивизъм на соца. В този смисъл старите кадесари и носталгици няма нужда да се записват толкова ентусиазирано в българското Тръмп общество;- Каквито и да са връзките на Тръмп с Русия, те не са по линия на славянофилството, православието, Варшавския договор или СИВ. Затова и русофилско-съветските възторзи са по-скоро недоразумение;- Тръмп не е нормативно оправдание и за автократите: каквато и да е неговата политика, тя няма да превърне САЩ в Беларус или Русия;http://***.dnevnik.bg/analizi/2017/02/15/2918641_nov_svetoven_red_-_obiaviha_starite_vetropokazateli/?ref=rss
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 14 rate down comment 9
majnata
преди 7 години
Давайте помивки ...чакай да отворя чадъра ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 17
khao
преди 7 години
доста криво чувство за честност имате на Изток от Рая ? :):) ка реши че тексас е бил мексикански, може би мексико е там иляди години преди щатите ? ... по руската ти логика, вие трябва да върнете сибир на чингис хан :) който даже е бил признат за разлика от индианците които не са имали държава, следователно и територии
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 15
StraightForward
преди 7 години
https://***.youtube.com/watch?v=XaEN7wkcnhIhttps://***.youtube.com/watch?v=uoMUkDDILcs&feature=youtu.beОказвате се ВСИЧКИТЕ В ОГРОМНАТА ЛЪЖА НА ШУТИН!!??? НЕ ВИ ЛИ Е ПОЗНАТО ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още