IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва: Няма да връщаме свои територии

В САЩ очакванията са Русия да върне Крим на Украйна и да прекрати насилието в Източна Украйна

11:24 | 15.02.17 г. 46
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

„Няма да връщаме своя територия – Крим е част от Руската федерация“, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова по време на пресконференция, предава ТАСС. По този начин от Москва отговориха на коментари от новата администрация в Белия дом.

По-рано говорителят на Белия дом Шон Спайсър даде да се разбере, че Доналд Тръмп очаква от Русия да върне Крим на Украйна и да прекрати насилието в Източна Украйна.

ТАСС посочва още, че Крим и Севастопол се присъединиха към Русия след референдум на гражданите, в който са участвали 80% от имащите право на глас. За присъединяване към Федерацията са гласували над 95% от тях и в двете области.

Резултатите от този референдум обаче не се приемат от Запада и позицията е, че полуостровът трябва да бъде върнат на Украйна.

Захарова анонсира и предстоящата среща на руския външен министър Сергей Лавров и американския държавен секретар Рекс Тилърсън. Тя ще се състои в рамките на заседанието на Г20 в Бон, което ще се проведе в периода 16-17 февруари.

Двамата първи дипломати ще обсъдят казуса с продължаващата вече над половин десетилетие гражданска война в Сирия. Самият Тилърсън, който е бивш генерален директор на петролния конгломерат Exxon Mobile, бе обвиняван от опозицията в САЩ за тесните си връзки с Русия и по-конкретно с президента Владимир Путин заради крупните проекти на компанията му на територията на Руската федерация. 

Лавров ще разговаря и с новия външен министър на Германия Зигмар Габриел, който замени избрания за поста президент на страната Франк-Валтер Щайнмайер. Не са изключени и допълнителни срещи в рамките на заседанието, уточни говорителят на руското външно министерство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 25 rate down comment 11
bgMan
преди 7 години
Да вземат руснаците да им предложат на американците да върнат Крим на Украйна когато САЩ върнат Тексас на Мексико и няколко други щата на индианците, така че последните да могат си направят нова независима държава. Тогава вече ще е честно и най-демократично.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 13
StraightForward
преди 7 години
И вие КАТО ШУТИН ИСКАТЕ ЖЕЛАНОТО ЗА РЕАЛНОСТ!??? СМЯТАЙ КАКВА Е ТАЯ ТЕЖКА ШИЗОФРЕНИЯ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 19
khao
преди 7 години
ще върнете, даже не само Крим :) ... деградацията тече с пълна сила, като замине диктатора слунце не само Крим ще върнете ами ще останете само на Р от РФ :) .... свобода на всички народи под руско иго ! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 8
StraightForward
преди 7 години
https://***.youtube.com/watch?v=uoMUkDDILcs&feature=youtu.behttps://***.youtube.com/watch?v=XaEN7wkcnhI
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 5
majnata
преди 7 години
Е сега ше оттърват откачалката...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още