IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хиляди руснаци организираха "Марш на мира"

Хората протестираха срещу войната в Източна Украйна и ролята, която Русия играе в региона

18:51 | 21.09.14 г. 38
<p>
	Маршът на мира. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Маршът на мира. Снимка: Ройтерс

Хиляди руснаци се събраха днес в Москва и Санкт Петербург на демонстрация под наслов “Марш на мира”, съобщава АФП.

Протести се проведоха още и в Екатеринбург и други градове в Русия. Подобни събития днес имаше и в други градове по света, включително Прага, Берлин и Сан Франциско.

Походите съвпадат с Международния ден на мира,обявен от Организацията на обединените нации.

Хората протестираха срещу войната в Източна Украйна и ролята, която Русия играе в региона.

Елена Волкова, една от протестиращите, коментира, че посланието на антивоенния поход е “да се призоват нашите власти да спрат тази скандално прикрита война, която ние не приемаме”.

Демонстрантите разкритикуваха президентът на Русия Владимир Путин, като носеха плакати с надписи “Путин, писна ми от лъжите ти!” и “Не искам война с Украйна!”, както и украински знамена.

Поддръжници на проруските сепаратисти също излязоха на контрадемонстрации.

Опозиционни активисти съобщават за нападнати и по-късно задържани демонстранти в сибирския град Барнаул, които са носели плакат с надпис “Сибир срещу войната”.

Вижте кадри от демонстрациите в Русия!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 11 rate down comment 14
robert
преди 9 години
http://***.focus-news.net/news/2014/09/21/1968548/okolo-5-hilyadi-dushi-uchastvat-v-opozitsionniya-marsh-na-mira-v-moskva.htmlОколо 5 хиляди души участват в опозиционния Марш на мира в Москва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 15 rate down comment 23
michaelis
преди 9 години
И да Путин не е нито демократ има гадни методи за избори и т.н., но за да управляваш народ трябва силна личност. Въпреки всичките му набези срещу репортери и простотии които е правил, аз виждам лично, че това е личност която може да се противопостави и го прави на еврейските банкери и дано успее, защото не желая САЩ,UK и Израел да казват на света какво да прави, да убиват невинни хора да опустошават иконимиките на държави и да плячкосват ресурсите им. Това тряя да се пречупи и дано тоя път успеят с тея китайци, после няма да е по добре, но поне да има баланс на силите и всяка жава да си знае гьола.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 14 rate down comment 20
robert
преди 9 години
Превържениците на военно решение в Украйна излязоха на марш на мира.Обявиха , че са 50 000 хиляди, а пък то 10 пъти по малко май.Засега само за толкова стигат парите.Това е първата от 6 месеца изява на опонентите на Путин.Новия посланник на САЩ открива сезона, а какво ли му готви Путин ще видим скоро.Данные о численности участников разнятся: по данным столичного ГУВД, маршировать вышло всего 5 тысяч человек, Союз наблюдателей России (СОНАР) озвучил цифру, перевалившую за 20 тысяч.http://ruposters.ru/archives/9180"Марш мира" многие политики и общественные деятели оценивают неоднозначно. Так, политолог и депутат-единоросс Вячеслав Никонов и глава комиссии Общественной палаты по общественной безопасности и взаимодействию с НКО Антон Цветков считают, что организаторы мероприятия вывели людей на улицы, чтобы отработать гранты американского госдепа. Кроме того, таким образом оппозиция, по словам члена Госдумы, решила "напомнить о своем существовании, потому что избиратели точно о них
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 22
michaelis
преди 9 години
протестиващите са също като нашите инсценировки на Атака на БСП etc. айде да ги знаем тея работи ... :)) Ако на европейците и американците им стиска да отидат и да го свалят, да видим :)) Аз съм за да се спре тази зима всички енергийни доставки до EU, както и суровини etc. *** ги и у англосансонките гадове. Като не може да се мели брашно с тях има други 4 милиярда *** с които може да се яде на една маса и толкоз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 8
chervenuh
преди 9 години
Ще го гътнат, ама не са готови за нормалитета - ще стане както в БГ. Ще дойде следващия джуджанко, по-вероятно е пак както в БГ просто да се махнат от *** и да идат в чужбина :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 16
michaelis
преди 9 години
хм какъв парадокс от чичко паричко, а би трябвало човека както казва, че е американец и т.н. да си защитава държавата, но явно ... :Jim Rogers "US Invading Ukraine - washingtons total idiots" http://***.youtube.com/watch?v=9mfA5tBUp_M
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 29 rate down comment 43
eng.Garin
преди 9 години
Не се заблуждавай! Това са хора или заслепени от фалшиви доктрини за "мир и просперитет" или платени от небезизвестни НПО-та, които често практикуват подобни прояви. За Русия нещата са на живот и смърт! Няма нормален руснак, които да не подкрепя Путин, като знае, че ако не беше интервенцията в Крим и помощта за ДНР и ЛНР, САЩ щяха да имат военни бази на самата граница и само на няколко стотин километра от Москва! Няма руснак , които да го знае това нещо и да излезе да протестира срещу Путин! Затова може да си представиш какви са хората на протеста. Виж горе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 37 rate down comment 35
georgi_shum
преди 9 години
За щастие има и нормални руснаци, виждащи безумието, което върши кликата в Кремъл. Чудя се само къде са путинофилите да обяснят как тия са продажницо, ***, НПО джии... и т.н. Такива демонстрации ще стават все по чести и масови.. не че ще променят нещо, но поне показват, че не всички хора там са овце !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още