IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хиляди руснаци организираха "Марш на мира"

Хората протестираха срещу войната в Източна Украйна и ролята, която Русия играе в региона

18:51 | 21.09.14 г. 38
<p>
	Маршът на мира. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Маршът на мира. Снимка: Ройтерс

Хиляди руснаци се събраха днес в Москва и Санкт Петербург на демонстрация под наслов “Марш на мира”, съобщава АФП.

Протести се проведоха още и в Екатеринбург и други градове в Русия. Подобни събития днес имаше и в други градове по света, включително Прага, Берлин и Сан Франциско.

Походите съвпадат с Международния ден на мира,обявен от Организацията на обединените нации.

Хората протестираха срещу войната в Източна Украйна и ролята, която Русия играе в региона.

Елена Волкова, една от протестиращите, коментира, че посланието на антивоенния поход е “да се призоват нашите власти да спрат тази скандално прикрита война, която ние не приемаме”.

Демонстрантите разкритикуваха президентът на Русия Владимир Путин, като носеха плакати с надписи “Путин, писна ми от лъжите ти!” и “Не искам война с Украйна!”, както и украински знамена.

Поддръжници на проруските сепаратисти също излязоха на контрадемонстрации.

Опозиционни активисти съобщават за нападнати и по-късно задържани демонстранти в сибирския град Барнаул, които са носели плакат с надпис “Сибир срещу войната”.

Вижте кадри от демонстрациите в Русия!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

18
rate up comment 18 rate down comment 15
STRAHO
преди 9 години
"Седем американски щата са набрали необходимия брой подписи за подаването на петиция за излизане от състава на САЩ, съобщава телевизия ABC News.Това, което започна като малка група от граждани, изразяващи своето разочарование от победата на президента Барак Обама в президентските избори от миналата седмица започва да се превръща в грандиозен бунт, в който стотици хиляди американци поискаха независимост и отделяне на своите щати от федерацията. Петициите са качени на сайта на Белия дом - в категорията "Ние, народът"," Е Георге , както виждаш по този критерий Обанго е доста по опротивял на народа си ! Да споменавам ли как се потушават демонстрации при Обанго за да направиш разликата между толерантния Путин и Обанго ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 17 rate down comment 12
0pk
преди 9 години
Много малко. Парите ли не стигнаха или нямаше достатъчно желаещи? :]Какво стана сега, УСА с резолюция на ООН ли фърлят бомби по ИДИЛ или без резолюция? И нарушават международните норми или не? :Д
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 17 rate down comment 11
michaelis
преди 9 години
нито един кухал "демократ" от тука не може да ми отговори, защо ISIL не заплашва Рио Де Жанейро например а Вашингтон е подставен под заплаха ? Нито един разбирач не ми даде поне един пример с терористична заплаха в Япония, в Еквадор в Атина ако ще да е???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 16 rate down comment 14
STRAHO
преди 9 години
Ето ти и как стоят нещата при диктатор Обанго! :))) И него мноооого хора го нещат! "Щом Шотландия може да го направи, то Тексас също може", каза Милър, цитиран от Ройтерс и БТА.Според него Тексас, който е водещият американски щат по производство на говеждо и петрол, би бил 12-ата по големина икономика в света, задминавайки Мексико или Испания. Тексаското националистическо движение се бори за независимост от края на 90-те години на миналия век."Независимо дали се стигне до победа или загуба, шотландският референдум служи като източник на вдъхновение и информация за това, което се случва тук, в Тексас", казва лидерът на движението. Около 20 на сто от гласоподавателите в американския щат посочват, че биха подкрепили отделяне от САЩ заради преизбирането на Барак Обама за президент, а 67% се противопоставят на подобна перспектива, според допитване от януари 2013 година. "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 15 rate down comment 17
STRAHO
преди 9 години
"За щастие има и нормални руснаци, виждащи безумието, което върши кликата в Кремъл. Чудя се само къде са путинофилите да обяснят как тия са продажницо, ***, НПО джии... и т.н. "=====Това само доказва колко е несъстоятелно твърдението, че Путин бил диктатор! :) Разбира се че сред 143 те милиона руснаци има 25 -30 хиляди инакомислещи. Вероятно са и много повече...да речем милион! Не разбирам на какво се дължи въодушевлението ти !?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 14 rate down comment 16
michaelis
преди 9 години
искам минусите да ми посочат къде руските терористи са с боби в джебовете и заплашват САЩ с и света с атемнтати в запада. Искам също и да ми бъдат посочени примери къде другаде по света са заплашвани от "арабски" терористи. Искам също и да ми се даде пример защо ISIL не заплашва Китай, Русия, Индия, Пакистан, Япония, Казахстан и Латиснка Америка при положение, че Северна и Латиснка америка са горе долу на една географска ширина искам примери господа демократи айде давайте примери ?!?!?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 15 rate down comment 21
michaelis
преди 9 години
и също някой да ми посочи, тъй като Москва са терористи както излиза за повечето във форума, дали са правени атентати от руски терористи в Лондон, Вашингтон, Берлин, Париж, Амстердам, Ню Йорк, да са гърмяни бомби в метра, да са взривени сгради, небостъргачи etc.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 14 rate down comment 19
michaelis
преди 9 години
Ако някой у тоя форум ми даде отговор, защо винаги американски, английски, и НАТОВСКИ военни части сеят мир навсякъде евала!!! И ако може да ми посочи примери където военни части различни от тея описаните по горе, трепят арабите или който и да било. Някъде някой да е чел/чул/гледал Японски военни части нещо терористи ше гръмнат бомби в Токио в Сеул, Рио де Жанейро, Риад, Хелсинки etc. ... Да има терористични заплахи в тея държави, да са нападнали някой ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 16 rate down comment 17
michaelis
преди 9 години
Аз също съм против военни действия, но повечето демократи и про-западно ориентирани във форума как така го считат за нормално, че САЩ винаги раздава демокрация с военна сила, как EU и НАТО раздават пак демокрация в Африка и навсякъде с военна сила и им плячкосват всичко каквото имат на хорицата. Някой някъде да е чел Аржентински части да напраднат някъде, Австралииски, Канадски, Индия Бразилски военни части ако ще да са. Защо арабските терористи не нападат Бразилия, Нова Зеландия, Чили, Канада, Финландия, Норвегия. Защо винаги в САЩ, UK, Израел еее мааа му стара писва вече на хората от демагози в "ЗАПАДА" *** го в запада
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 21 rate down comment 20
eng.Garin
преди 9 години
Аз пък съм за деескалация на напрежението! За глобален завой към правият път! За ренесанс на морала и достойнството по всички нива на обществото! Това не може да се постигне като има държави , на които 80 % от войските се намират в 50 % от държавите , които съдържат 75% от интелектуалните и индустриални възли на планетата. Такъв *** е САЩ. Всеки в границите си и оттам нататък - конкуренция и правила! Не може да говориш за конкуренция, след като всеки договор които си постигнал е защото си насочил пистолет в главата на другия или в най-добрия случай си платил чрез НПО на някой да му опре пистолет в главата! Русия не е цвете, но погледите на всички са ви насочени в грешна посока! И ще го разберете по най-неприятния начин някой ден!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още