IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хиляди руснаци организираха "Марш на мира"

Хората протестираха срещу войната в Източна Украйна и ролята, която Русия играе в региона

18:51 | 21.09.14 г. 38
<p>
	Маршът на мира. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Маршът на мира. Снимка: Ройтерс

Хиляди руснаци се събраха днес в Москва и Санкт Петербург на демонстрация под наслов “Марш на мира”, съобщава АФП.

Протести се проведоха още и в Екатеринбург и други градове в Русия. Подобни събития днес имаше и в други градове по света, включително Прага, Берлин и Сан Франциско.

Походите съвпадат с Международния ден на мира,обявен от Организацията на обединените нации.

Хората протестираха срещу войната в Източна Украйна и ролята, която Русия играе в региона.

Елена Волкова, една от протестиращите, коментира, че посланието на антивоенния поход е “да се призоват нашите власти да спрат тази скандално прикрита война, която ние не приемаме”.

Демонстрантите разкритикуваха президентът на Русия Владимир Путин, като носеха плакати с надписи “Путин, писна ми от лъжите ти!” и “Не искам война с Украйна!”, както и украински знамена.

Поддръжници на проруските сепаратисти също излязоха на контрадемонстрации.

Опозиционни активисти съобщават за нападнати и по-късно задържани демонстранти в сибирския град Барнаул, които са носели плакат с надпис “Сибир срещу войната”.

Вижте кадри от демонстрациите в Русия!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

28
rate up comment 11 rate down comment 10
STRAHO
преди 9 години
цитат "Какво е особеното на Русия и САЩ като държави? Това е фактът, че те не са създадени по стандартния начин, чрез самоопределението на народите (като Германия, Италия, България, Гърция и дори Турция), те възникват като империи, Русия и до днес е многонационална държава, където етносът е второстепенен, същото важи и за САЩ, но с Р-А-З-Л-И-К-А-Т-А, че те са топилня на етноси, докато в Русия етносите са СРАВНИТЕЛНО СТАБИЛНИ /уж деспотична държава..хм ако е такава то каква е САЩ по отношение на етносите?/. Т.е. държавата конструира нацията, а не обратното, както е например с нашето."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 12 rate down comment 10
STRAHO
преди 9 години
Малко исторически паралели. Възможно е да не си ги чел когато си оформял пристрастията си! :)Тексас и Крим"Личностите на Янукович и Санта Ана, договорът и споразумението, скорошната независимост на Мексико и Украйна, Големият брат зад границата, самоуправлението на щата и автономната република, населението, чувстващо близост оттатък границата - макар че при населението има разлика, тъй като американците в Тексас са скорошни заселници - няколко десетки години, а руснаците са в Крим от СТОЛЕТИЯИзползването на местни части, подкрепени от части на държавата покровител, обявяването на независимост и стремежът към бързо обединение с еднокръвната държава също са важни при прилагането на аналогията."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 10 rate down comment 10
STRAHO
преди 9 години
Какво не ти хареса от фактите Георге? Нещо не ти допадат или така ми се струва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 11 rate down comment 15
georgi_shum
преди 9 години
хахах и продължаваш да се излагаш :)) Отивай се лекувай момче :) Жалък, та чак гнусно жалък си :) Лека :) имам далеч по приятни занимания от това да се обяснявам с полиран мозък :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 12 rate down comment 12
STRAHO
преди 9 години
"Нужен е друг пример и историята на основния критик на събитията в Крим - САЩ, дава изключително добър материал за настоящия анализ.......американските заселници в мексиканския щат Коауила и Тексас вдигат бунт срещу Мексико и се отделят в самостоятелна държава, която след това се присъединява към САЩ. Конфликтът се нарича Тексаската война за независимост. Тексас до 1836 г. е част от мексиканския щат Коауила и Тексас."Малко история за Обанговците. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 9 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
Георге диагностицира проблема! Обангофилията била болест. :))))) Кой ти гледа обективността. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 11 rate down comment 8
michaelis
преди 9 години
интересно обаче като помоля някой да ми даде примери нещо препратки това онова, не получавам нищо само минуси ... :)) те не ми пречат аз съм свикнал но поне искам когато някой нещо не е съгласен с моето мнение да каже ето тук доказателство защото тезата е такава, така и така. Ама никой не праща някви статии линкове видеота, само пишат и минуси цъкат и толкоз. Квото гледали от БНТ и БТВ .... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 10 rate down comment 7
michaelis
преди 9 години
Гоше що бе наистина Тексас искат да се отделят, но нема да ги пуснат ... :))http://texnat.org/http://***.forbes.com/sites/pascalemmanuelgobry/2012/11/14/what-an-independent-texas-would-look-like/http://***.independent.co.uk/news/world/americas/we-want-to-be-alone-the-texas-nationalist-movement-wants-americas-second-largest-state-to-leave-the-union-8492246.htmlи аз не вервам, ама явно им е писнало там и така са решили друг е въпроса дали ще се осъществи. По принцип всички американски щати са в доброволен съюз там "The United States is a federal union of 50 states." /http://en.wikipedia.org/wiki/United_States#Political_divisions - не е република като Франция например
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 14 rate down comment 19
georgi_shum
преди 9 години
Единственото, което заслужаваш да ти отговоря е "ти къде го чукаш..то къде се пука"..:) Жалък си наистина. Но едва ли ще осъзнаеш защо:) Путинофилията е болест. Лекувай се :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 14 rate down comment 12
STRAHO
преди 9 години
Обърни внимание, че приложената от мен информация, идва не от РУСКИ източници, а от АМЕРИКАНСКИ . Т.е Путин не им е заповядал да го направят Няма как да го направи! :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още