IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин и Ердоган обсъдиха по телефона опита за преврат в Турция

Разговорът се е състоял по инициатива на руската страна

15:06 | 17.07.16 г. 43
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин разговаря по телефона с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Разговорът се е състоял по инициатива на руската страна, посочи пресслужбата.

Путин е изтъкнал принципната позиция на Русия, че в една държава категорично не трябва да се допускат антиконституционни действия и насилие. 

На Ердоган са били предадени съболезнования по повод многобройните жертви както сред гражданите, така и сред служителите на правоохранителните органи. Путин е пожелал скорошно възстановяване на устойчивия конституционен ред и стабилност в Турция, се казва в изявлението на Кремъл. 

Путин и Ердоган са обсъдили и проблема, свързан с безопасността на руските туристи в Турция, съобщава БТА.

Руският президент е отбелязал, че след свалянето на ограничителните мерки (от страна на Русия) броят на руските туристи в Турция значително се е увеличил. Той е изразил надежда, че при сегашните сложни условия турската страна ще може максимално да осигури тяхната безопасност.

Ердоган е подчертал, че ще бъдат предприети всички необходими стъпки в тази насока.

Двамата са обсъдили и възможността за двустранна среща през август, каза пред РИА Новости говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Не се съобщава мястото на планираната среща.

Четете още новини в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

23
rate up comment 9 rate down comment 6
STRAHO
преди 7 години
"Ясно да разбирам, безпринципността и двуличието е вашият основен принцип"===You needtoknowmore! Първо: Инициативата в "играта" държат САЩ. Правилата по които се играе са техни и това е основната причина за сблъсъка им с Русия. Русия иска ПРОМЯНА на тези правила!Второ: Няма как да прецениш принципността за която пишеш, ако не погледнеш "Голямата картина" "от високо". Ако се съсредоточиш само в един или няколко "детайла" и гений да си, рискуваш да се объркаш. Та той баТ Бойко разполагащ с анализаторския капацитет на съответните служби се е изпотил когато турски хеликоптери са поискали убежище у нас! :)))Цитат: "...Наши източници в правителството твърдят, че премиерът бил силно уплашен и не знаел какво да прави. Не му било ясно нито какво искат американците, нито кой прави преврата, нито кой е на страната на Ердоган..."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 9 rate down comment 5
ing5rov
преди 7 години
Ердоганът е достатъчно наясно , че война с Русия е последното от което Турция се нуждае...и първото от което САЩа се нуждае ! Следващо Су няма да има...може би нов , тоя път по твъдо организиран преврат с елиминирането му ...физическото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 1 rate down comment 6
Hahoto
преди 7 години
Всичко между Путин и Ердоган ще е 6 до свалянето на следващото СУ :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 8 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
Невежество и то яко показваш ти...капитализъм , социализъм , комунизъм...това са различни видове обществен строй , ***...начинът на разпределението на благата и собствеността върху средствата за производство са в основата на всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 4 rate down comment 5
needtoknowmore
преди 7 години
От окупацията на ЧА през 44-та до краха на комунизма до 89-та, какво е имало - след като се изказваш от висша инстанция(колкото и клошар от Могадишу се изказва от висша инстанция по теми свързани с френската кухня)?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 4 rate down comment 5
needtoknowmore
преди 7 години
Освен да показваш невежеството си друго не знам ... комунизмът е социоално-политическо движение, а социализмът е до икономическото действие и организация. Сега въпросът е къде има битка за безкласово общество, унищожаващо личната собственост, тоталитарно институциализирана. Втори въпрос в България от окупацията до коя година е - нямало комунизъм, тоталитаризъм, 1 класа(реално 2 на полит бюро и останлото) също така кога е имало частна собственост....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 6 rate down comment 6
ing5rov
преди 7 години
"Ти първо се научи какво е комунизъм и колко години е имал почва у нас.."Хаха...*** , това че Димитър Благоев теоретично обосновава възможността за комунизъм у нас , не означава че той е настъпил...научи се ти каква е разликата между социализъм и комунизъм , пък тогава ела пак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 1
ivan.kostov.39
преди 7 години
От цялата дъндания виждам икономически ползи. Вместо модерни и скъпи танкове трябва да се въоражаваме със знамена! Пред знамената капитулира всяка военна техника!!!!!!!! Знамената трябва да се носят от невъоражени граждани. При такова действие - РАНКОВЕТЕ КАПИТУЛИРАТ иВОЙНИЦИТЕ СЛАГАТ ОРЪЖИЕ И СЕ ПРЕДАВАТ НА ЗНАМЕНОСЦИТЕ!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 4 rate down comment 7
bgMan
преди 7 години
Тцъ, тцъ, тцъ..... лоши американци бееее, хорошие турци!Айде всички в хор да го повторим по 1000 пъти според последните указания на ГРУ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 8
needtoknowmore
преди 7 години
Почваш да проглеждаш, че имаме различни интереси от Хамериканските - та сега ако можеш да проумееш, че твоите червени пристрастия може да са срещу Хамериканските и да се подмокряш от кеф, но също така няма да е зле да помислиш, че новото приятелство между двамата скрити диктатори ще има преки последици и към нас ... чакай бе, ти си от безродствениците не го чети това по-горе и тогава ще се подмокряш от кеф.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още