IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марк Хълбърт: И Тръмп няма да спаси фондовия пазар

Политическият бизнес цикъл е отрицателен и ще повлияе зле на американската борса

08:42 | 31.07.15 г. 12
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Още лоши новини за бичия пазар: така нареченият „политически бизнес цикъл“ се обръща, пише в свой анализ за Market Watch Марк Хълбърт.

Не по-рано от третото тримесечие на следващата година може да се прогнозира възвръщаемост, по-висока от средната, продължава още икономистът.

По думите му това ще е изненадващо за небрежните последователи на политическия бизнес цикъл, който предвижда, че политиците, независимо от принадлежността им, са готови на всичко, за да постигнат икономически ръст в деня на изборите. Но историческите данни разказват различна история: 12-те месеца преди президентските избори обикновено са разочароващи за фондовия пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 06:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 19 rate down comment 1
Pyramid
преди 8 години
Който и да стане президент в УСА, кръговете зад него, са едни и същи. Съответно, пълно основание за приемственост на политиката като цяло. Другото за дребни детайли, ДОПУСНАТИ, за да вярва обикновеният американец, че било имало "промяна".И тах ги правят редовно на ***. УСПЕШНО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още