IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп и Клинтън в сблъсък за търговските споразумения на САЩ

Милиардерът заяви, че ще оповести данъчната си декларация, когато Клинтън представи изтритите имейли от частния сървър, който е използвала като държавен секретар

07:48 | 27.09.16 г. 48
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Кандидатът за президент на САЩ на демократите Хилари Клинтън и кандидатът на републиканците Доналд Тръмп приключиха първия телевизионен дебат помежду си, като казаха, че ще приемат резултата от изборите в САЩ, независимо от това кой от тях ще победи, предаде AP.

Клинтън се обърна направо към зрителите и заяви: "Не става дума за нас, а за вас."

Тръмп първоначално избегна въпроса, като каза, че ще направи намиращата се според него в "сериозни затруднения" Америка "отново велика", и добави: "Ще мога да го направя. Не вярвам, че Хилари Клинтън ще може."

Републиканският кандидат обаче завърши отговора си, като каза, че ако неговата съперничка от Демократическата партия спечели президентските избори, той "напълно ще я подкрепи", посочва БТА.

По време на дебата Тръмп обвини Хилари Клинтън, че подкрепя вредни търговски споразумения.

Тръмп разкритикува Клинтън за Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) с Канада и Мексико, подписано от нейния съпруг - бившия президент на САЩ Бил Клинтън, и каза, че Транс-тихоокеанското партньорство (ТТП) ще бъде "почти също толкова лошо".

"Надявах се, че това ще бъде добра сделка . . . но стигнах до извода, че не беше", заяви Хилари Клинтън за ТТП, което тя подкрепи като държавен секретар, но сега казва, че е против него. Тя заяви, че ще преценява търговските споразумения въз основа на това дали създават работни места, предаде DPA.

Тръмп изтъкна като свой основен приоритет предоговарянето на търговските споразумения. "Трябва да предоговорим търговските си сделки и да спрем да позволяваме на тези страни да крадат нашите компании и нашите работни места", каза той.

Тръмп заяви, че съгласно неговия план данъците ще бъдат сериозно намалени, което според него ще съдейства за "създаване на работни места, каквото не сме виждали от времето на Роналд Рейгън".

По време на диспута с Клинтън в университета "Хофстра" в щата Ню Йорк той прояви известния си рязък стил, като заяви в отговор на неин коментар: "Типичен политик: само приказки, а никакви действия."

Хилари Клинтън обвини Русия за неотдавнашната хакерска атака срещу офиси на кампанията на демократите, но Доналд Тръмп каза, че не е ясно кой стои зад това, предаде още DPA. "Това е един от предпочитаните (от Русия) методи за опит за всяване на хаос и събиране на информация", заяви Клинтън.

Тръмп, който е обвиняван в близки връзки с Москва, обаче оспори това твърдение. "Може да е Русия, но може и да е Китай или някой" друг, каза той.

Доналд Тръмп каза, че ще оповести данъчната си декларация, когато Хилари Клинтън направи обществено достояние изтритите имейли от частния сървър, който е използвала като държавен секретар на САЩ.

"Това е нещо, което американският народ заслужава да види", каза Клинтън по повод данъците на Тръмп. "Има нещо, което той крие, и ние ще продължаваме да гадаем какво е то", заяви тя. 

Тръмп отвърна, че е готов да оповести данъчната си декларация, ако Клинтън се съгласи да публикува своите имейли. Клинтън призна, че е било грешка да използва частен сървър за служебната си електронна кореспонденция.

Хилари Клинтън е победила в първите телевизионни дебати с Доналд Тръмп, сочат разпространени от CNN резултати от допитване, направено веднага след приключването на дебатите. 62 на сто от анкетираните са посочили Клинтън за победител, а 27 на сто - Тръмп.

Трябва да се има предвид обаче, че сред аудиторията на телевизията преобладават привържениците на демократите. Представяйки резултатите от допитването, водещият на CNN каза, че 41% от целевата аудитория на анкетата са били привърженици на Демократическата партия, а 26% - на Републиканската.

Вижте коментар на Георги Коритаров и Ивайло Дичев по темата пред телевизия Bulgaria ON AIR

Темата за предстоящите избори в САЩ може да следите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

10
rate up comment 11 rate down comment 2
studioaa
преди 7 години
Според мен оценката ви е доста неточна, поне 91% от зрителите на CNN са привърженици на демократите, а не 41%. Освен това по правило неутралните гласоподаватели са изключително критични към медиите с ляво-либерална насоченост като CNN...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 16 rate down comment 6
Lucifer
преди 7 години
Беше време, когато българите се срамуваха от избора на Боко. Но след избора на янките ние спокойно можем да си изберем за президент Динко. Щом нивото е такова....даже и Митьо Пищова става...еха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 19 rate down comment 2
DutyFree slava na Pu
преди 7 години
Ти си психично болен, осъзнаваш ли това?И то сериозно психично болен.Не, не го осъзнаваш, защото си много сериозно психично болен....От тази твоя изнесена по света велика ападна демокрация видяхме колко добре живеят всикчи държави в целия Голям близък изток. От Мароко, та чак до Казахстан.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 17
Стоян Петров
преди 7 години
По-паметливите помнят един старец на име Рейгън, който бе обещал да накара злите да ядат ракети. Успя. Сега тази е обещала да принуди лошите да ядат Армати. Ще поживеем, ще видим!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 25 rate down comment 5
Hahoto
преди 7 години
Вместо да цъкат табла в Клуба на пенсионера, той на 70, а тя на 68 и да се смеят на щуротиите от хипарската си младост, те с обсебващо почти шизофренично желание се канят да определят бъдещето на света. Някои човешки слабости явно са до гроб!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 29
s3
преди 7 години
Ти да не мислиш, че Тръмп ще продължи с политиката на налагане на демокрация по света? Защото аз нещо не го виждам. Реално, само Клинтън ни е избора за да може да се продължи с налагането на демокрация по света, За да има повече демокрация, да може хората да живеят демократично.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 22 rate down comment 6
scott
преди 7 години
колко ярка демонстрация на лъжата и измамана в съвремениия свет.Квото и да прави на дебата, сички медии ше викат, че клинтъновица "побеждава" щот им се плаща и им е изгодно. Обаче, тя горката е толкова болна, че като нищо ше си разбие главата у некой тротуар от свличане като чувал с картофи. как може да наричаш един стар и немощен човек ПОБЕДИТЕЛ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 34
s3
преди 7 години
Добре беше че нямаше нападки за разклатеното здраве на Клинтън, все пак света има нужда от Клинтън, от човек който да продължи с въдворяването на демокрация по света, за да може да се демократизира колкото се може повече от света. Силна беше Клинтън, нека нея да подкрепят хората. Така както България става гражданска и европейска държава, така и света да става по-демократичен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 5
Hammer
преди 7 години
От това, което прочетох оставам с впечатлението, че Тръмп е отвял Хилъри и точно тя изглеждаше в защитна позиция. Не съм гледал дебатите, само четох откъси от дискусиите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 36
georgi_shum
преди 7 години
Общо взето - учудващо спокойна и владееща се Клинтън, и жалък защитаващ се Тръмп. Клинтън го отвя шокиращо безпроблемно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още