IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ прекратиха контактите си с Русия във връзка с примирието в Сирия

Според Съединените щати Русия не е изпълнила ангажиментите, които е поела

23:09 | 03.10.16 г. 48
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Държавният департамент на САЩ прекрати двустранните си контакти с Русия във връзка с примирието в Сирия, предава CNN.

"Това не е решение,което е взето с лека ръка", каза говорителят на Държавния департамент Джон Кърби в официално изявление. "Търпението на всички към Русия изтече", обяви прессекретарят на Белия дом Джош Ърнест пред репортери, коментирайки решението.

Според официалното изявление Русия не е успяла да спази ангажиментите, които е поела, най-вече хуманитарните, като не е успяла да гарантира, че сирийският режим ще спре бомбардировките. 

По думите на Ърнест е загубено доверието към Русия, която е "поела серия от ангажименти, без никакви индикации наистина да ги изпълни". Той обвини Русия и съюзниците на сирийския режим, че са опитали "да бомбардират цивилното население".

Държавният секретар Джон Кери миналата седмица заплаши да прекрати двустранните разговори с Русия, ако Москва не предприеме незабавни мерки, за да се сложи край на атаките в Алепо и огънят не бъде прекратен.

От Пентагона обявиха, че контактите между двете държави във връзка с избягването на инцидент между техни самолети ще продължат.

Решението на САЩ включва и изтегляне на военните, които са изпратени, за да участват в създаването на съвместен руско-американски център, допълва БТА. Целта на този център беше да координира военни операции и разузнавателна информация, както и да помага за съвместната борба с джихадистките групи.

Същевременно САЩ и Русия не спират да се обвиняват взаимно кой е отговорният за провала на сключеното примирие. Преди 11 дни бяха подновени ударите на сирийската и руската авиация срещу контролираните от бунтовниците квартали на Алепо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 7 rate down comment 1
SimeonAtanasov
преди 7 години
Всъщност руснаците сложиха преди близо година един комплекс С-400 в базата в Латакия. Но явно сега са разширили обхвата над цяла Сирия с комплекси С-300. Просто им писна да си играят игрички, а и войната на изтощение не е в тяхна полза срещу икономически по-силния богат Запад, САЩ и държавите от Персийския залив.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 14
DutyFree
преди 7 години
че в кое съм краен, ЧЕ РУСИЯ Е ОСНОВНИЯ ВРАГ НА МИРА В СВЕТА В 21 ВЕК ЛИ???? АСАД ИМА ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ РЕД НАРОДА СИ, ОТ ИДИЛ ДО СЕГА !!!! ЗАЩО ШУТИН ПОДКРЕПЯ АСАД, СИРИЯ НЕ Е РУСИЯ???? КАКВО СТАВА РУСИЯ ПОДКРЕПЯ ТОТАЛИТАРНИТЕ ЛИДЕРИ ПО СВЕТА ЩОТО СА ГАРАНТИ ЗА, НЕ РАЗВИТИЕ И ПРАНЕ НА ПАРИ ЛИ ??? КАТО В БЪЛГАРИЯ ЛИ???Русия бърза да превземе АЛЕПО, щото идва ХИЛАРИ, ТЯ ДОЙДЕ ЛИ, СВЪРШИ СЕ С ШУТИН И АМБИЦИИТЕ МУ ПО СВЕТА!!!! КАКВА СВЕТОВНА СИЛА СА РУСИЯ С БВП НА НЮ ЙОРК, КАКВИ ЛИ ВОЕННИ РАЗХОДИ ИМА ЗА ВОЙСКА И ВОЙНА, 1% ОТ ТЕЗИ НА НАТО, 5% ОТ ТЕЗИ НА САЩ!!! ЗАЩО ВЪОБЩЕ ИМА ТАКИВА ЧЕРВЕНИ НЕКАДЪРНИЦИ И КАК СИ ИСКАТ СССР. НАПРАВО НЕ Е ИСТИНА..иначе тука от всичко разбират!!!??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 10 rate down comment 3
крас
преди 7 години
Русия за първи път разположи ПРО в Сирия, алармират в САЩОще през уикенда са пристигнали компоненти от системата Антей 2500 или С-300ВМ (СА-23 Гладиатор название в НАТО),Системата може да изстрелва различни ракети. По-малките ракети се използват срещу бойни самолети и крилати ракети, а по-големите срещу балистични ракети със среден обсег на действие и разузнавателни самолети. И двата класа ракети използват едни и същи бойни глави с над 130 килограма експлозиви.Американски източник попита саркастично руснаците: Фронтът ал Нусра имат ли ВВС, за да го правят. ДАЕШ (Ислямска държава) също нямат самолети и дрони, както и крилати ракети.ИМАТ ГИ САМО СЪЮЗНИЦИТЕ!СИРИЯ СЕ ПРЕВРЪЩА В ЗОНА В КОЯТО СЪЮЗНИЧЕСКИ САМОЛЕТИ НЯМА ДА ЛЕТЯТ!Да им е честито!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 7 години
Колкото до безмитния наистина е малко краен, но като гледам Борисов, Орбан и Путин мисля че и той става за м.п. или президент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 7 rate down comment 12
Стоян Петров
преди 7 години
Явно бъркаш американският президент със руския самодържец, например. Досега в американската история няма президент за когото дори и да е намекнато, че е направил приятелите си милиардери. Понимаеш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 12 rate down comment 6
markoci
преди 7 години
Кого ша уплаши Хилъри че се чудя. Тя десетки години се върти из властта , включително два мандата първа дама и един мандат държавен секретар. Каквото е можела е направила....и то не е особено забележимо.Те старите хора са казали че нов бардак със стари к....ви не се прави......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 17 rate down comment 4
ABBA
преди 7 години
Безмитния пак е избягал от лечебното заведение до място с Wi-Fi..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 5 rate down comment 19
DutyFree
преди 7 години
http://***.dnes.bg/world/2016/10/04/rusiia-se-izolira-ot-zapada-studenata-voina-na-novo-ravnishte.317488Русия се изолира от Запада, Студената война на ново равнищеРуски издания: Явно Русия е искала нова Ялта, но не е успялаЕХА ЧЕРВЕНА И ФАШИСТКА РУСИЯ ЩЕ СТАВА СВЕТОВНА СИЛА. ХАХАХАХ КОГА И КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА!???ТИЯ РУСНАЦИТЕ ЖИВЕЯТ В 19 ВЕК.. НИКОЙ НЕ ИМ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ, ОБАЧЕ СЕ НАТИСКАТ .. АСАД ИМА ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ ИСИС В СИРИЯ, КАК Е ВИЕ И ШУТИН ПОДДЪРЖАТЕ УБИЙЦИ ЩОТО РУСИЯ ИМАЛА БИЛА БАЗА В СИРИЯ И ПЛАЩА ЗА БЕЖАНСКИ ПОТОК.. ХАХАХАТОВА ЩЕ Е ДО ИДВАНЕТО НА ХИЛАРИ.... ШУТИН МНОГО БЪРЗА ДА СТАВА СВЕТОВНА СИЛА... ОТ 19 ВЕК ЛИ ??? ХАХАХАХА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 13 rate down comment 2
tisia
преди 7 години
http://a-specto.bg/sirijskite-potajnosti/....."след въздушните удари на САЩ и коалиция срещу сирийските сили в Дейр ез-Зор, руски военни кораби разположени край сирийската брегова линия изстрелват три ракети Калибър. Те поразяват чужд военен оперативен център, разположен в западната част на Алепо, недалеч от планината Саман."......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 1
abdul
преди 7 години
За пари.Заради военните си бази.Територия от стрегическо геополитическо значение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още