IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Москва продава почивния комплекс "Камчия"

Търгът ще е електронен при първоначална цена от 6,05 млрд. рубли

21:10 | 11.02.16 г. 21
Москва продава почивния комплекс "Камчия"

Департаментът по конкурентна политика на правителството на Москва обяви на търг почивния комплекс “Камчия” край Варна, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на градските власти на Москва.

Търгът е насрочен за 19 април, а кандидатите могат да подават оферти до 12 април. Първоначалната цена е 6,05 млрд. рубли (малко под 130 млн. лева) с депозит за участие в наддаването в размер на 1,2 млрд. рубли.

Предвижда се търгът да е електронен.

В съобщението на градските власти на Москва се посочва, че обектът е уникален и изключително интересен за придобиване заради своето местоположение и инфраструктура. Комплексът има потенциала да се превърне в модерен хотел със спа съоръжения и санаториум за семейна почивка при подходящо обновяване.

Активите може да са от интерес на по-големите руски туроператори и международни оператори на хотели, както и инвеститори от Централна и Източна Европа, се допълва в съобщението.

Активите за продажба включват земята, върху която са изградени хотелски комплекс "Лонгоз", детски оздравителен лагер "Дъга" и "Черно море", спа център "Здравец", образователен комплекс “Юрий Гагарин” и вилно селище “Пирин”.

Общата площ на всички сгради възлиза на 101,2 хил кв. м., а броят стаи е над 600.

Вътрешната инфраструктура на спортния комплекс е в добро състояние и отговаря на съвременните изисквания за отдих и рехабилитация, посочва се още в съобщението. Всички технологични системи се контролират и регулират от центъра за управление чрез автоматизирана мрежа.

Стаите са оборудвани с модерна отоплителна, вентилационна и климатична техника, а столовите и ресторантите – с модерни кухненски съоръжения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 7 rate down comment 17
STRAHO
преди 8 години
Дано запазят училището! :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 21 rate down comment 25
data
преди 8 години
Комплекса е уникален, руснаците са добър стопанин на района - всичко е чисто и спретнато . Жалко че продават
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 31 rate down comment 22
Mavi Goz
преди 8 години
Жена ми ми подсказва, че бил оня, дето продал Булбанк на италианците за 360 млн с клауза да им плащаме, ако намерят нещо, дето не им харесва. То не, че не намерили, ама ги досрамяло да се възползват при тази цена... хихихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 38 rate down comment 20
Mavi Goz
преди 8 години
Сигурно същият, който продаде на Елена Костова земята до "Бутамата" в Синеморец за онази го^внофабрика, дето побиха там. А може и оня, другия, дето хариза 21 дка. в Борисовата градина на Юлия Берберян срещу 15 изтърбушени панелки в кв. Левски и Обеля 3...? А да не би да е оня, дето продаде БТК на лондонската банда за половината от цената на кабелите по цени за скрап? Аааа, може да е оня, дето продаде БГА Балкан на оня Гад за ... там май още имаме да даваме... А?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 12
blackaquarius
преди 8 години
Хубав комплекс.Заслужава си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още