IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рублата се възстанови след натиск на правителството върху износители

Руската валута поскъпва спрямо долара и еврото с около 10% преди обръщението към нацията на президента Путин

10:43 | 18.12.14 г. 41
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В сряда руската рубла поскъпна рязко след драматичните спадове през последните два дни. Правителството оказа натиск върху износителите да не задържат печалбите си в чужда валута, а централната банка на страната обяви нови мерки, които да подкрепят финансовата стабилност, предава Ройтерс.

Пазарът също така бе подсилен от плановете на централната банка да успокои страховете за приближаващото изплащане на външен дълг от руски фирми и да стабилизира рублата.

Трейдърите също така наблюдаваха продажба на чужда валута от износителите, донякъде заради предстоящите месечни плащания на данъци.

Малко след 10 часа рублата си връща около 9% от стойността и се търгува за 61,90 за един долар на Московската фондова борса. Ръстът спрямо еврото е  около 10% до 76,55.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 06:39 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

28
rate up comment 8 rate down comment 11
юрист
преди 9 години
И понеже юристът кагебист *** ТОТАЛНО е "забравил" какво е правото и какво е международно право, но ЛИЦЕМЕРНО И НАГЛО се позовава на принципа на невиновност, да го попитам и аз- защо в конституцията на рф ЛИПСВА принципа на СЕЦЕСИЯТА, въпреки, че рф е ФЕДЕРАТИВНА, А НЕ УНИТАРНА държава? Пак ще повторя- ЗА ПРЪВ ПЪТ В ЖИВОТА СИ СЪЗНАВАМ, ЧЕ СЪМ ПРИВИЛЕГИРОВАНА ДА СЪМ РОДЕНА 100% ЕТНИЧЕСКА БЪЛГАРКА ! Не знам какво щеше да се случи с мен, ако бях рускиня и руска гражданка....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 9 rate down comment 6
misanthrope
преди 9 години
Евала! Начи викаш, Москва и Питер. Останалите и без тва са си скотове, та им е все едно. Очевидно имаш много високо мнение за Русия и руснаците, пак ЕВАЛА!Чудя се понякога на такива изказвания, пишещия ги ли не е на ред или аз не съм с ума си.Мисля че е добре света да престане с тези стереотипи на пияните и примитивни руснаци, защото истината е много различна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 9 rate down comment 9
юрист
преди 9 години
Гордея се, че съм българка и единствено българска гражданка, а не рускиня и руска гражданка! Що се отнася до "борсовите спекуланти", дори бог *** взе, че си призна, че това НЕ СА престъпници, а физически и юридически лица, извършващо ЗАКОННА дейност:D Т.е.- едно знае, друго мисли, трето и четвърто използва от знанията си , за да ИЗИСКВА от руските граждани да платят финансовата сметка за руската агресия в Украйна и незаконната руска анексия на Крим:) Това е най- скъпо платеният лектор в света- буквално:) И в момента ЦБ извършва интервенции , за да може да не се задълбочи спада на рублата:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 11 rate down comment 6
stanislavr
преди 9 години
Интересното е, че атаката срещу рублата започва в деня, в който е обявена днешната пресконференция на Путин. Той е основната цел, ама да видим... Все пак Наша Раша е 2% от населението и държи 20% от суровините на планетата, а едва ли са почвали да търсят в Северен Сибир. Що се отнася до населението, санкциите реално удрят по по-богатите в Москва и Санкт П. Мужиците на село им трябва водка и сельодка, и са си наред. Както казва един умен човек: "Ние на село като нямаме какво да ядем колим кокошка и правим баница".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 6 rate down comment 8
michaelis
преди 9 години
така е имам загуба аз не лъжа, че съм напред. Но ти дето най врякаш срещу комунистите и червените ако си в Германия .... :)) Там комунизма е построен оттдавна и в Австрия и в Швейцария.... Така че стига си крякал срещу комунистите .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 12 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 9 години
Има и още едно "но" и то е, че момчето е объркало малко руснаците с англичани и други германски, холандски и скандинавски пиянки, ама това е от неинформираност - май не е ходило по нашето море напоследък.... Хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 10 rate down comment 6
IQ96
преди 9 години
до 21 " И светът ще си почине от *** дето се напиваха по хотелите и оставяха празни шишета водка по плажовете!" Много вярно, но... има едно но:без тях много туроператори и хотелиери ПО ЦЯЛ свят ,ще останат на червено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 6 rate down comment 9
michaelis
преди 9 години
Иии Стоянчо мисля, че твойте демократични списания са го избрали за най-влиятелния човек на земята не е Брикета или някой еврейски банкер ... ако искаш обади се на Forbes и другите там и ги убеди в обратното, че тоя трепе всичко подред и ги слага в концлагери ..... и да го сложат на едно ниво с оня с триъгълната прическа в С. Корея ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 7 rate down comment 7
michaelis
преди 9 години
как е Стоянчо, кофти ли ти е, че лихвите на долара останаа ниски инак банкруто в САШшш :)) и рублата уви не стигна 500 : 1 ами се качи с 10% еееми за са ше е така ко да се прай, поздрави и на тебя. Ние няма кво да дерзаем той мача се види ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 8 rate down comment 4
Стоян Петров
преди 9 години
Аз драги не се казвам gъz.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още