IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задават ли се тежки дни за Samsung

Южнокорейският технологичен концерн се опитва да насърчи продажбите си и да запази пазарния си дял

12:31 | 04.08.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

В продължение на четири години Samsung Electronics се наслаждаваше на успеха на своите смартфони от серията Galaxy, изкарвайки милиарди долари, докато се конкурираше с Apple в сегмента с високия клас устройства на мобилния пазар.

Следващите години се очертават доста по-мрачни за южнокорейския технологичен гигант, тъй като той е принуден да намали цените и да приеме по-ниския марж на печалба на подразделението си за мобилни телефони, за да се изправи очи в очи с конкурентите си, включително с китайските Huawei Technologies и Xiaomi, които работят в ниския и средния сегмент на пазара, предава Ройтерс.

Сред проблемите на Samsung е фактът, че работи със същата операционна система Android, с която работят конкурентите ѝ, предлагащи по-евтини телефони. Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
SS-23
преди 8 години
Хех ... колко пъти да казвам, че тия "спадове" в ИТ-сектора, са си просто дългоочакваното пукане на поредният балон. Това го говоря от поне 2 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още