IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай блокира акаунт на американски хедж фонд на борсата в Шънджън

Ходът е част от намесата на Пекин на фондовия пазар след пропадането на борсата с над 30% за по-малко от месец

16:43 | 03.08.15 г.
Китай блокира акаунт на американски хедж фонд на борсата в Шънджън

Базираният в САЩ хедж фонд Citadel потвърди, че търговията c една от сметките, които управлява в Китай, е била ограничена от китайския регулатор на ценните книжа, предава CNBC.

"Citadel активно инвестира в региона в продължение на 15 години и винаги е водел конструктивен диалог с регулаторите, включително по време на неотдавнашната нестабилност на пазара", посочи в изявление компанията.

"Въпреки че една сметка, управлявана от Guosen Futures - Citadel (Shanghai), бе блокирана от търговия на борсата в Шънджън, ние продължаваме да работим по друг начин, обикновено от нашите офиси, и продължаваме да се съобразяваме с всички местни закони и разпоредби", добавиха от хедж фонда.

Китайският регулатор на ценните книжа ограничи търговията на 34 акаунта поради предполагаеми търговски нередности, включително необичайни поръчки за акции и опасения, че може да са засегнати по-широк кръг от пазарни участници. Регулаторът посочи, че е особено обезпокоен от автоматизираните търговски стратегии.

Китайското правителство се намеси значително на различни фронтове, за да спаси своя фондов пазар след спада с повече от 30 на сто за по-малко от четири седмици след 12 юни. С ходовете си властите се опитват да постигнат връщане към нормалното състояние на пазара и устойчиво покачване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още