IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КНСБ лобира за въвеждането на данък "Трансакция"

С тези мерки държавата ще събере 350-400 млн. лв. допълнителни приходи, заяви Пламен Димитров

12:00 | 09.12.14 г. 14
КНСБ лобира за въвеждането на данък "Трансакция"

Основните партии у нас са готови да подкрепят въвеждането на данък върху финансовите трансакции. Това обяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров след среща с ДПС в парламента. Идеята е да се облагат с определен процент всички сделки с акции и облигации, операции с валутни курсове и др. По думите на синдикалния лидер формациите в парламента били готови и за криминализиране на укриване и неплащане на вноски.

От вчера Димитров провежда срещи с всички групи в Народното събрание, за да лобира за предложенията на синдиката преди приемането на бюджета за догодина. Криминализирането на осигуровките и данъкът върху финансовите трансакции са част от тях.

„ГЕРБ имат намерение да подкрепят криминализиране на укриването и неплащането на вноски“, каза лидерът на КНСБ. Той твърди, че и премиерът Бойко Борисов е дал съгласието си.

Пламен Димитров съобщи, че повечето партии, включително и тези от управляващия формат, са подкрепили предложения данък „Трансакция“. „Само  тези мерки могат да доведат допълнително между 350 -400 милиона лв. допълнителни приходи в системата, които да направят възможни други разходни политики“, каза лидерът на КНСБ.

По време на срещата си със синдиката от ДПС са изразили несъгласие с увеличаването на минималния осигурителен праг за земеделските производители. КНСБ обаче са на различно мнение.

Според Димитров всички работещи българи трябва да са равнопоставени по отношение на вноските. „Не мисля, че само наемните работници, както е в момента, основно трябва да носят цялата тежест по пълненето на НОИ. Затова и полицаи, и военни, и земеделски производители съобразно дохода, който получават, трябва да имат конкретен принос, за да могат да получават минимална пенсия“, каза още лидерът на КНСБ. Той обясни, че синдикатът продължава да иска нулево нарастване на възрастта за пенсия.

Хасан Адемов от ДПС беше лаконичен след срещата. Той обясни, че Движението има предложения по пенсионната реформа, които предстои да бъдат уточнени. „Има готовност социалният министър да покани представители на политически партии и експерти, за да може да се вземат най-добрите решения“, каза той.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 2 rate down comment 0
popo323
преди 9 години
Аз на Химимпорт не купувам нищо , нищо ,че и този сайт е техен и какво ли не . То е ясно ,че все някой евентуално ще спечели , ако купи нещо на дъното . Но ненормалното е когато нещо от 4,50 лв на първично предлагате пада на 25 стотинки без никакви фундаментални причини .Явно говорим за измама , това че няколко спекуланти ще спечелят някакви стотинки е без особено значение . Примера е показателен какво е нашата борса и защо само *** и дребни спекуланти са останали на нея , и защо ликвидността и е повече от гротеска за една борса .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 1
Спящият бик
преди 9 години
Прав си, коректността на мажоритарите е другото много важно за една борса. Но примерът, който даваш, е много субективен. В момента например моята платформа показва, че от Зърнени храни съм на + 22,14%! Защо си ги стискал, когато падаха и защо не влезе по-рано, когато пак тръгнаха нагоре? Ако не ти стиска, не обвинявай борсата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 1
studioaa
преди 9 години
БФБ трябва да бъде приватизирана, а ако не се намери купувач направо може да се закрие. Погледнато от страни защо по дяволите ни е нужда борса въобще, при положение, че ние сме тръгнали да закриваме държавата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 0
iasen4o
преди 9 години
Ако обложат операциите с акции и облигации, БФБ ще бъде ритуално убита ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 0
Sh00tHer
преди 9 години
Въведат ли го си откривам сметка в някой британски посредник.Да видим какво ще ми обложат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 0
Tony
преди 9 години
Искам ВСЕКИ път, когато срещна или чуя името Пламен Димитров той да ми плаща данък!!!Все пак трябва да съм обещетен, като слушам глупостите му.Ако искаш пари по този начин, нека да облагаме ходенето до тоалетна!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 1
popo323
преди 9 години
Не мисля , че ликвидността е най големият проблем на БФБ . Тя разбира се е смешна , често по големите супермаркети правят повече , но тя е в резултат на измамническите действия на повечето мажоритарни собственици на дружества в България . Никой не иска вече да си влага парите , а пък измамника мажоритар да ги смята , като безлихвен подарък . Нито има задължението да ги съхрани , нито пък да ги върне . Просто пълен подарък . В банката му искат гаранции и лихви за тези пари , пък издавайки акции той просто си ги краде . Смята дребният инвеститор при него , като поредният *** , подарил му пари . Ето примерно Зърнени храни , издадоха акции на 4,50 лв , мисля през 2007 год за някъде към 250млн . Днес същите тези вървят по около 50 стотинки . По какъв начин този холдинг съхрани и умножи парите на хората доверили му се , и вложили пари при него . Това си е жива нагла кражба , е кой ще му вярва вече , само поредните балъци евентуални . Как да съществува реална борса при подобни индивиди .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
о!оМисля че първата работа за спестяване е да се изволнят *** като този и браншовите организации. Рекетират хората да им плащат вноски и дебелеят на техен гръб
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 2
крас
преди 9 години
Не е ли време да се разтовари бюджета от плащането на осигурителните вноски на ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ?!Защо като пълноправни граждани на тази държава те са поставени в превилигировано положение от ЗАПЛАТИТЕ ИМ да не се отчисляват ЗДРАВНИ И ПЕНСИОННИ ВНОСКИ?!Ако имате намерение да правите реформа почнете от там!И още нещо - работещите пенсионери да са равнопоставени на пазара на труда и да бъдат натоварени със същата тежест на плащания както и при останалите хора!СТИГА С ТЕЗИ ПРЕВИЛЕГИИ! ПРЕД ЗАКОНА ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА СМЕ РАВНИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 3
alexx
преди 9 години
То и ГРОБ сънуваха милиарди от данък лихва. Ама реалността ги плесна по челото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още