IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жители на столичния квартал Младост протестираха срещу строежите в зелени площи

Кметът на района подаде оставка

21:26 | 15.08.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Жители на столичния квартал „Младост“ протестираха срещу презастрояването в района. Около стотина недоволни се събраха пред общината и поискаха оставката на кмета.

Повод за протеста е план за строеж в междублоковото пространство в „Младост“ 1, но хората като цяло недоволстват от състоянието на квартала.

Започна събирането на подписи срещу строежите в зелените пространства, които и в момента се издигат.

За няколко минути протестиращите блокираха улицата пред общината. 

Като цяло събитието премина спокойно, много хора бяха дошли след работа заедно с децата си.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов поиска оставката на районния кмет Цвета Авджиева. Той коментира, че трябва да се проведат избори за нов кмет на „Младост“ заедно с президентските избори наесен.

Междувременно Авджиева е решила да се оттегли, съобщи БНР.

Тя обясни, че прави това, за да се избегнат всякакъв вид спекулации. И допълни, че подробният устройствен план на „Младост“ е приет през 2009 година, като през 2008 година е бил обществено обсъждан. Не е имало възражения от страна на гражданите и неправителствени организации, изтъкна тя, цитирана от националното радио.

Днес на протеста хората недоволстваха и от начина, по който се организират и оповестяват обществените обсъждания.

Вижте снимки от протеста тук. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
scott
преди 7 години
муахахахахахахахаха!точно това е забавното: не дремахме! Кат се нанесох - гората почваше от блока. Съгъ: "връщане на земята в реални граници" И КРАЙ! ПЕТИЦЦИИ, ПРОТЕСТИ И НИЩО! Точно тва ше постигнат и тез у младосъ. имаше един проект за трамвай, дет европата щеше да се изръси 20 милки. ненужен, грозен и ***. отпадна чак като 20-те милки се изпариха. Ама нищо....нека свирят, нека пеят, светлините нека греят. Ако така, застроената площ и се дигне цената - бетон, слънчак и шът даун на протестиращите. стига с тоз патос, питай патилите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
panther
преди 7 години
Хората имат позиция и протестират, което е похвално. Ако в други квартали са дремали, хеле пък разни балъци ако са купували в манастирски блата - това си е техен проблем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
scott
преди 7 години
презастроени?отидете у дианабад, или който и да е нов "комплекс"...ТОГАВА ШЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО КОЛКО МИЛОСТИВИ СА БИЛИ КЪМ ВАС "ИНВЕСТИТОРИТЕ". Ше ви застроят по 2 и ше ви наврът у *** *** - стига само да има пазарен интерес кав новите "имоти"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още