IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Части за Рено, Пежо, Ауди и Форд ще се произвеждат в завод край Русe

14:07 | 19.05.05 г.
Автор - снимка
Създател
Части за Рено, Пежо, Ауди и Форд ще се произвеждат в завод край Русe
Френската компания Montupet S.A. ще инвестира над 70 млн. лв.

Алуминиеви автомобилни части за марките Рено, Пежо, Ауди и Форд ще се произвеждат след три години в завод край Русе. Инвестицията на френската компания Montupet S.A. е за над 70 млн. лв. Проектът ще бъде реализиран за три години, като ще бъдат създадени 867 работни места, съобщиха от правителствения пресцентър.

На заседанието си днес правителството определи инвестиционният план на френската компания за изграждането на завод за производство на алуминиеви автомобилни части в индустриалния парк до гр. Русе. Планът на Montupet S.A. е сертифициран от Българската агенция за инвестиции.

Програмата на Montupet S.A. предвижда изграждането на нова производствена мощност – завод за производство на алуминиеви автомобилни части за двигатели, шасита, джанти и спирачни системи. Целта е той да стане главното производствено звено на компанията в Европа.

Заводът ще се намира в северозападната част на Индустриалния парк до Русе. Общата му площ ще бъде 140 000 кв. м. Проектът е насочен към задоволяване на нуждите на производителите на автомобили и техните доставчици в Централна и Източна Европа.

Цялата продукция ще бъде предназначена за износ - Рено, Пежо-Ситроен, Ауди; Форд и Рено (Турция); Дачия (Румъния); ТРВ (Чешка Република), Континентал-Тевес (Словакия).
Предвижда се и откриването на офис, който ще се занимава с търсенето на доставчици в България на техника, екипировка, суровини и консумативи.

Френската индустриална група Montupet S.A. се занимава с дизайна и производството на алуминиеви компоненти за автомобилната промишленост. Основана е през 1894 г., а през 1966 г. е листвана на Парижката фондова борса. Бързото развитие на фирмата започва след края на Втората световна война, когато нараства търсенето на автомобили и алуминият се превръща в ценна суровина за производството на двигатели и джанти.

Montupet S.A. има заводи във Франция, Испания, Канада, Северна Ирландия, Мексико и др.
Партньор е на Дженерал моторс, Крайслер, Форд, Пежо, Рено и др. Оборотът й през 2004 г. е 440 млн. евро, а нетната печалба 17 млн. евро. В компанията работят 3 700 души.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още