IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Добрев: Очакваме ръст на израелските туристи в следващите години

Трябва да убедим израелския народ, че България е сигурно място за почивка, заяви икономическият министър

16:32 | 24.07.12 г. 2
<p>
	<em>Делян Добрев на възпоменателна церемония в памет на жертвите от атентата в Бургас заедно с израелския министър на туризма Стас Мисежников</em>&nbsp;&nbsp; Снимка: МИЕТ</p>

Делян Добрев на възпоменателна церемония в памет на жертвите от атентата в Бургас заедно с израелския министър на туризма Стас Мисежников   Снимка: МИЕТ

Терористичният акт няма да навреди нито на отношенията между България и Израел, нито на туризма ни, каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по време на възпоменателна церемония в памет на жертвите, на която присъства и израелският министър на туризма Стас Мисежников, съобщиха от министерството на икономиката. 

По думите на министър Добрев най-важното е да убедим израелските туристи, че България е сигурно място за почивка, за да се запази ръста на израелски туристи у нас.

„Израелските туристи, които почиват традиционно у нас са около 6-7% от всички посещаващи страната ни с цел почивка и очакваме техният брой да се увеличи“, допълни министър Добрев.

По думите на израелския министър по туризма Мисежников България се посещава годишно от около 170 хиляди 

израелски туристи. Въпреки голямата трагедия, той изрази надежда, че това ще продължи и в бъдеще. „Ние сме тук, за да покажем, че тероризмът няма да успее и ние няма да спрем да пътуваме“, заяви министър Мисежников.

До десет дни Делян Добрев ще посети Израел, за да убеди както израелския народ, че България е сигурно място за почивка, съобщават още от пресслужбата на ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още