IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избраха нов шеф на БДЖ

Трудовият стаж на Христо Монов в българските железници е 25 години

17:36 | 12.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Избраха нов шеф на БДЖ
Христо Монов е новият изпълнителен директор на БДЖ, след като министърът на транспорта Петър Мутафчиев освободи от поста Олег Петков, след съгласуване със Съвета на директорите на дружеството, съобщиха от министерството.
 
Официалното предаване и приемане на поста ще се състои в петък, 14 март, по време на заседанието на Съвета на директорите на дружеството.
 
Христо Монов е роден през 1957 г. в Мездра. Завършил е висшето си образование през 1984 г. в Техническия университет (бивш ВМЕИ) и има научна степен магистър-инженер със специалност „Експлоатация на железопътния транспорт”.
 
Той започва кариерата си през 1984 г. като ръководител-движение в гара Подуяне Разпределителна и минава през различни нива на управление в системата на БДЖ. Трудовият му стаж в българските железници е 25 години. До момента той е бил директор на „Експлоатация и техническо осигуряване” в „БДЖ – Товарни превози” ЕООД.
 
Предложението на Петър Мутафчиев за освобождаване от длъжност на Олег Петков бе одобрено вчера, след като министърът на транспорта е докладвал на премиера Сергей Станишев изводите от проверките на мобилните групи, извършени в системата на железопътния транспорт. В доклада се констатира, че ръководството на „БДЖ” ЕАД не е осъществявало своевременен и засилен контрол. Не са определени срокове за запознаване на персонала с новите ограничения при пътуванията и мерките за безопасността на пътниците, нито конкретни действия за въвеждането им в системата на БДЖ.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още