IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият път до Летище София ще е готов до една година

Пътната връзка включва естакада с дължина 360 м и магистрален път, проектът е за 8 млн. лв.

16:35 | 24.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Новият път до Летище София ще е готов до една година
Пътната връзка между бул. Брюксел и новия пътнически терминал на Летище София трябва да бъде завършена до една година. Това каза министърът на транспорта Петър Мутафчиев, цитиран от Dnes.bg. Той направи първата копка на новия булевард в присъствието на столичния кмет Бойко Борисов.

Пътната връзка включва естакада с дължина 360 метра и магистрален път, като общата дължина на трасето е един километър. Проектът е на стойност 8,142 млн. лв. Търгът за строителството е спечелен от фирма Мостстрой АД.

Обектът се намира в ж.к. Дружба на бул. Христофор Колумб (по маршрута на автобусна линия № 84).

По думите на министър Мутафчиев началото на строителството на пътната връзка се е забавило заради проблеми с отчуждаването на земите. Той уточни, че са отчуждени 66 на сто от терените и се водят спорове за 28 на сто, като тези спорове вероятно ще бъдат решени.

Петър Мутафчиев припомни, че Министерство на транспорта е сключило преди дни споразумение с австрийската фирма Щрабаг, която е главен изпълнител на проекта за строителството на софийското летище. Споразумението предвижда до началото на септември да бъде открит новият терминал, а до края на годината – новото летище.

Свързани компании:

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още