IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стантън Чейс: Човешкият фактор е гаранцията за успеха на компаниите

Международната компания за директен подбор на топ мениджъри Stanton Chase International стартира дейност у нас

14:20 | 05.10.06 г.
Компанията за директен подбор на топ мениджъри Stanton Chase официално стартира дейност у нас. Снимка: Investor.bg
Компанията за директен подбор на топ мениджъри Stanton Chase официално стартира дейност у нас. Снимка: Investor.bg
„Информацията и технологиите вече са достъпни за всеки бизнес, но това, което гарантира успеха на компаниите, е човешкият фактор“, заяви Дарина Пенева, изпълнителен директор на Стантън Чейс България на пресконференция днес по повод стъпването на международната компания за директен подбор на топ мениджъри Stanton Chase International на българския пазар.

За стартирането на дейността на компанията у нас бе и Герт Херолд, вицепрезидент на Stanton Chase за Европа, Средния изток и Африка. По думите му компанията идва в България в подходящ момент – точно преди присъединяването на страната към ЕС, когато интересът към региона се засилва и чуждестранните инвестиции нарастват. Stanton Chase наблюдава развитието на сектора в Източна Европа повече от 10 години.

„В България има 1,2 млн. активни компании – ние се виждаме като техен партньор при навлизането им на европейските пазари“, добави Пенева. Тя е уверена, че в страната има потенциал от мениджъри, които са достатъчно квалифицирани и опитни, за да заемат ръководни длъжности и в чужбина.

Stanton Chase е сред 10-те водещи консултантски фирми в сферата на директния подбор в света. Създадена е през 1990 г. и има 57 представителства в 36 страни. Стратегическият й интерес към развиващите се пазари, включително към страните от Югоизточна Европа и конкретно България, е един от мотивите за откриване на офис тук.

Глобално Стантън Чейс работи с над 300 консултанти, разделени в бизнес направления, покриващи 7-те най-динамично развиващи се сектора на икономиката: потребителски стоки и услуги; финансови услуги; правителство, образование и организации с нестопанска цел; индустрия; професионални услуги; технологии; здравеопазване и фармацевтика.

За 2005 г. компанията е реализирала приходи на обща стойност 50 млн. долара спрямо 40 млн. долара за 2004 г. Най-голяма част от тях се генерира от бизнес направленията “Индустриални клиенти” и ”Потребителски стоки и услуги”, които имат съответно 24% и 21% дял от общия й оборот.

Сред клиентите на компанията са някои от най-големите международни корпорации – ABN Amro, MasterCard, Heineken, Coca Cola, Avon, Unilever, Siemens, Microsoft, Nokia, Oracle, IBM, Dell, Johnson&Johnson, General Electric, Kohler, LG Electronics, Sun Microsystems и други.

В началото на 2006 г. Стантън Чейс стана член на международната Association of Executive Search Consultants (AESC). Асоциацията е призната от американското правителство и Европейската комисия.

Херолд описа процеса на директен подбор на топ мениджър в 5 етапа: съставяне на профил за позицията, определяне на стратегия за търсене, установяване на потенциални кандидати, влизане в контакт с тях и успешно убеждаване за сключване на договор с компанията клиент.

„При стартирането на дейност в Румъния преди 3 години за компанията работеха едва двама служители, сега са 15 плюс петима консултанти и четирима изследователи. Stanton Chase се превърна в най-голямата компания в страната в този сектор както по оборот, така и като репутация“, заяви Панос Манолопулос, управляващ съдружник в Stanton Chase International Buchurest.

Стантън Чейс България вече работи активно, като има няколко успешно приключили проекта за мултинационални компании.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още