IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцкият парламент одобри новите мерки за икономии

Резултатът от гласуването оставя министър-председателя Алексис Ципрас с едва 153 депутати в 300-членния парламент

08:25 | 20.11.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Гръцкият парламент одобри новите мерки за икономии

Парламентът на Гърция одобри късно през нощта новата програма за икономии, съобщи Ройтерс.

В подкрепа на пакета гласуваха 153 депутати от управляващата коалиция. Против бяха 137 народни представители, а 10 се въздържаха.

Двама депутати от лагера на управляващите гласуваха в разрез с позицията на своите партии и бяха изключени от своите парламентарни групи. Единият беше от СИРИЗА, а другият - от "Независими гърци".

Резултатът от гласуването оставя министър-председателя Алексис Ципрас с едва 153 депутати в 300-членния парламент, два месеца след изборната му победа.

Програмата за икономии беше поискана от кредиторите от еврозоната в замяна на отпускането на 12 милиарда евро на Гърция. 

Законопроектът включва и данъци върху хазартните игри и виното. Предвижда се със специална такса от пет евроцента да бъде облагана всяка колонка от талоните за игрите на хазартния оператор ОПАП, а с потребителски данък от 40 евроцента да се облага всеки литър вино.

По-рано през седмицата Гърция и кредиторите постигнаха съгласие по отношение на предприетите от властите стъпки, свързани с третия спасителен план за южната ни съседка.  Договорките пък бяха одобрени и от работната група на Еврогрупата, съобщиха от Брюксел. От работната група отчитат, че Гърция е постигнала значителен успех с реформите. 

Още за дълговата криза в южната ни съседка можете да прочетете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
Какво стана с протестите, самозапалванията и гражданските размирици в Гърция?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още