IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция ще облага хазартни игри и вино

Нововъведенията имат за цел да компенсират отменения ДДС от 23 на сто в частното образование

13:52 | 18.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Гърция ще облага хазартни игри и вино

Данъци върху хазартните игри и виното включва законопроект на гръцкото правителство, внесен за обсъждане в парламента, който следва да отключи транш от 2 млрд. евро в рамките на новата спасителна програма за Гърция, както и още 10 млрд. евро за рекапитализация на нейните банки, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА. 

Законопроектът, който се очаква да бъде гласуван в четвъртък, предвижда със специална такса от пет евроцента да бъде облагана всяка колонка от талоните за игрите на хазартния оператор ОПАП, а с потребителски данък от 40 евроцента да се облага всеки литър вино.

Нововъведенията имат за цел да компенсират отменения ДДС от 23 на сто в частното образование.

Повишената ставка изкара на улиците хиляди гърци. Преценява се, че таксата за хазартните игри ще донесе на хазната приходи в размер на 350-450 млн. евро. От данъка върху виното пък се очаква да бъдат събрани 110 млн. евро и с тях да бъдат покрити загубите от премахването на ДДС за частните училища.

Предвидените реформи трябва да бъдат одобрени от гръцкия парламент до четвъртък.

Още за дълговата криза в южната ни съседка можете да прочетете тук!
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още