IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция и кредиторите дискутират реформите утре

Времето на страната за сделка изтича

22:04 | 29.04.15 г. 4
Гърция и кредиторите дискутират реформите утре

Гърция и ще обсъжда утре исканите от кредиторите на страната реформи с представители на Международния валутен фонд (МВФ), Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейската комисия (ЕК), съобщава АП, като се позовава на информация на представител на правителството на южната ни съседка.

Очаква се в списъка с реформи да залегнат и предложенията на финансовия министър Янис Варуфакис, които той направи по време на преговорите с кредиторите досега.

Атина се надява, че новите предложения ще удовлетворят кредиторите и ще тя ще получи допълнителните 7,2 млрд. евро по линия на спасителната програма, за които се договори  през февруари.

“Целта на разговорите на всички нива е постигането на взаимоизгодно споразумение. Гръцкото правителство е оптимист, че това скоро ще бъде постигнато”, коментирал е източникът на агенцията.

Времето на Гърция за сделка изтича. Страната трябва да плати още почти 1 млрд. евро на МВФ на 12 май, а и трябва да намери пари за поддържането на работата на държавата и за другите плащания по дълга.

Несигурността за бъдещето на Гърция се засили в края на миналата година около извънредните избори, които се проведоха през януари и бяха спечелени от СИРИЗА. Според доклад на парламентарната комисия по бюджета от декември насам икономиката на страната отново е започнала да се свива, след като преди това си пое глътка въздух за кратко. Оцелелите след петгодишната рецесия фирми сега се изправят пред нови трудности и проблеми с клиенти и доставчици.

В доклада се посочва, че ако несигурността около политическата и икономическата ситуация продължи, ситуацията ще се влоши драстично.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 2
driverf1
преди 8 години
Само гледай да не стане лев/долар 1:1 .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 8
Jorkata
преди 8 години
До края на годината евро:долар ще е 1:1
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още