IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската икономика се е свила с 2,2% през първото тримесечие?

Предполага се, че БВП в реално изражение тази година ще се свие, като окончателните цифри все още се уточняват

17:34 | 23.04.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Руската икономика се е свила с 2,2% през първото тримесечие?

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Русия се е свил с 2,2% на годишна основа през първото тримесечие, като това е първият спад на руската икономика на годишна основа от 2009 година, предаде AFP, цитирана от БТА.

През първото тримесечие БВП е намалял с 2,2 процента, заяви руският министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев на правителствено заседание. Във вторник премиерът Дмитрий Медведев определи този спад на около 2 на сто. Според Медведев санкциите са нанесли на руската икономка щети в размер на около 25 млрд. евро през 2014 г., като тази сума може да нарасне неколкократно през тази година.

Данните, които трябва да бъдат потвърдени от руската статистическа служба, сочат, че паричната криза от декември след месеците на санкции заради Украйна и поевтиняването на  петрола, се превръща в свиване на икономиката.

Медведев посочи на правителственото заседание днес, че БВП  на Русия тази година ще се свие с 2,8 процента, но в края на годината растежът може да се възстанови, съобщи ТАСС.

Предполага се, че БВП в реално изражение тази година ще се свие, като окончателните цифри все още се уточняват, но във варианта, който е представен, става дума за 2,8 процента, заяви Медведев

Очакваме обаче в края на годината икономическият растеж да се възстанови, допълни той.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 10
kandid
преди 9 години
Ми анджък де, вчера само по линия на тримата руснака от руската икономика са изтекли 380 000 евро... *** то разни *** как да го разбират това...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 8
Stefan--L
преди 9 години
Свил се е плиткият мозък на преписвача Бойчо Попов ! Толкова се свила Русия че вчера три руснака от средната класа купиха в Свети Влас 5 апартамента за 380 000 евро ! Бойчо Бойчо докога ще подгазуваш на смешните американци?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още