IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BP се очаква да съкрати хиляди работници в Северно море

Спадът в цената на петрола принуждава британската компания да вземе мерки

11:56 | 15.01.15 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Очаква се днес BP да обяви намаляване на работните места в Северно море, съобщава BBC.

Британската нефтена компания има близо 4 000 служители в Северно море и близо 11 000 на други места из Обединеното кралство. През декември BP заяви, че ще съкрати хиляди работни места в световния си нефтен и газов бизнес заради спада в цените на петрола.

В момента акциите на BP се търгуват за 35,79 долара за акция или с 0,34% ръст за деня към 11:30 часа българско време.

Проблем за BP създаде и общият ѝ бизнес с руската компания "Роснефт". Още през третото тримесечие на миналата година резултатите на ВР се стопиха от рязкото поевтиняване на рублата спрямо долара.

Затова нетната печалба на британската компания от „Роснефт“ през периода възлиза на само 110 млн. долара спрямо 808 млн. долара преди година.

На руската компания се пада почти една трета от добива на целия обем петрол и газ на BP за първите девет месеца на миналата година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Pyramid
преди 9 години
ВР би могла да устиска и повече но...Но, би трябвало да може да вади повече с/у по-малко, сиреч, да вади евтино. Да, ама не. Отнася се до маса компании. Не могат не само, щото е посвършил на удобните места, ами щото още и проувателните им работи са скъпи. Скъпи са, щото ползват методи отпреди век и си затварят очите за новости, ако не са им поднесени обелени, сготвени и на тепсия. Няма начин, джентълмени. Трябва да се изпотя и да хвърлят милиарди ... докато дойдат на моя. Ще си скубят косите но, пропуснатите ползи са пропуснати ползи и няма да им ги изплащам. Когато си ***, е завинаги. Честито! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още