IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bahn е заплашена с голяма глоба заради хаоса на гарата в Майнц

Националният оператор може да плати 250 000 евро, ако не възстанови веднага нормалното функциониране на гарата

18:25 | 16.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Празните коловози и перони на гарата в Майнц. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Празните коловози и перони на гарата в Майнц. Снимка: Ройтерс

Агенцията, която управлява германската железопътна инфраструктура, заплаши националния железопътен оператор Deutsche Bahn с голяма глоба заради пътния хаос в Майнц, съобщи BBC.

В продължение на няколко седмици гарата в Майнц значително намали обслужването заради липсата на сигнален персонал. Мениджърите се опитват да наберат бивши служители, които да заместят квалифицираните кадри по време на летните отпуски.

Deutsche Bahn може да бъде глобена с 250 000 евро, ако не успее да възстанови нормалното функциониране незабавно, обявиха от железопътната агенция.

Влаковете с дълги маршрути бяха пренасочени така, че да избягват Майнц. Много от местните железопътни курсове до и от Майнц бяха отменени, нарушавайки ежедневието на постоянните пътници, които ги използват за придвижване до работните си места.

От  Deutsche Bahn бяха обещали да възстановят нормалния ритъм на функциониране в Майнц преди края на месеца.

Градът се намира на кръстопът на важни маршрути от север на юг и от изток на запад и е столица на провинция Райнланд-Пфалц.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още