IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондонското метро ще работи денонощно през уикендите

Новата услуга се пуска с близо година закъснение поради множеството протести и стачки на служителите

19:59 | 23.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Лондонското метро ще въведе денонощен режим на работа през уикендите, като това ще се случи от 19 август, обяви кметът на британската столица Садик Хан, цитиран от Ройтерс. 

Новата услуга се пуска с близо година закъснение поради множеството протести и стачки на служителите на метрото. Три 24-часови стачки бяха проведени през януари и февруари заради заплащането и нощните смени.

На първо време новата услуга, наречена Night Tube (Нощно метро - бел. р.), ще бъде осигурена през уикендите по линиите Сентръл и Виктория, които прекосяват британската столица от изток на запад и от север на юг. След това ще бъде разширена и към линиите Джубили, Нортърн и Пикадили.

„Night Tube е много новажен за осъществяването на моите планове в подкрепа на засилването на нощната лондонска икономика", изтъква Садик Хан, новият кмет лейбърист, който бе избран на 5 май.

Новата услуга, която бе обещана от предишния кмет консерватор Борис Джонсън, ще позволи да бъдат създадени близо 2000 работни места, показват данни от доклад на оператора на лондонския обществен транспорт TFL.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още