IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служителите в лондонското метро планират стачки през януари и февруари

Става въпрос за три протестни действия - на 26 януари, на 15 и 17 февруари

21:48 | 11.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Персоналът в лондонското метро планира да проведе три 24-часови стачки, както и други протестни действия заради заплащането и нощните смени, съобщава BBC, позовавайки се на транспортния синдикат RMT. Стачките ще бъдат на 26 януари, 15 и 17 февруари.

От синдиката на машинистите Aslef също обмислят дали да се включат.

Генералният секретар на RMT Мик Каш заяви, че членовете на транспортния синдикат са бесни след въвеждането на плановете за нощния транспорт.

От компанията London Undeground предложиха четиригодишно споразумение за възнагражденията и заявиха, че ще наемат служители на непълен работен ден, които да обслужват нощните смени през уикендите.

По-рано от синдиката на машинистите Aslef твърдяха, че предишното ръководство на London Undeground е отказало да обсъжда условията по предложението за т.нар. Night Tube.

Нощните смени на лононското метро трябваше да започнат през септември и пет линии трябваше да имат 24-часови услуги в петък и събота, посочва BBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още