IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Московиси: Никога не може да се страхувате от избори

Еврокомисарят по икономическите въпроси изрази увереност, че еврозоната е способна да се справи с каквато и да е политическа или икономическа ситуация

17:25 | 24.01.15 г.
Московиси: Никога не може да се страхувате от избори

„Никога не може да се страхувате от избори. Ние сме демокрации. Гърция е най-старата демокрация в света и хората трябва да изберат когото искат свободно”, коментира еврокомисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси пред Bloomberg предстоящите в неделя избори в Гърция.

„И ние трябва да обсъдим това в деня след изборите, защото имаме среща на Еврогрупата в понеделник, която е важна, ако не и деликатна. Ние обаче трябва да разговаряме с когото те изберат.”

"Аз съм напълно уверен, че еврозоната е способна да се справи с каквато и да е политическа или икономическа ситуация", заяви Московиси.

„Не виждам риск или желание за излизане на Гърция от еврозоната. Ние трябва да обсъдим ситуацията. Нещата няма да са същите с едната или другата партия. Зависи от това кой ще спечели и с каква преднина, каква коалиция ще бъде създадена. Твърде рано е да се каже. Първо обаче трябва да сме напълно спокойни, когато има избори, защото имено в това се състои демокрацията”, посочи той.

"Трябва да уважаваме волята на хората. Странно е да приемаме едни избори като катастрофа", коментира еврокомисарят.

Вижте целия коментар на Московиси във видеото на Bulgaria on Air.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още