IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mylan отхвърли офертата за поглъщане на Teva

Бордът на фармацевтичната компания единодушно намира предложението от над 40 млрд. долара за твърде ниско

21:32 | 27.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Mylan отхвърли офертата за поглъщане на Teva

Бордът на американската фармацевтична компания Mylan NV единодушно отхвърли офертата за поглъщане за 40,1 милиарда долара от базираната в Израел Teva Pharmaceutical Industries Ltd., като посочи, че е твърде ниска и не отразява трудностите на комбинирането на фирми с различни култури, съобщава Bloomberg.

Бордът няма да обсъжда оферти да продаде компанията, освен ако не са за значително повече от 100 долара на акция, каза Mylan в изявление от понеделник. През миналата седмица Teva предложи 82 долара на акция в брой и акции.

Teva обяви в изявление, че компанията е готова да се срещне с Mylan и бързо да завърши сделката.

В писмо, придружаващо изявлението на Mylan, председателят на борда Робърт Кури описа срещата с главния изпълнителен директор на Teva Ерез Вигодман в Ню Йорк миналия петък. Кури каза, че двамата са обсъдили "многото трудности на Teva през последните няколко години", включително конкуренцията при генериците, текучеството във висшия мениджмънт и търсенето на нови източници на растеж.

Mylan от своя страна преследва враждебно придобиване на фармацевтична компания Perrigo за 31,2 млрд. долара, заявявайки че сделката ще бъде по-допълваща по отношение на продукти и регионални активи. Mylan и Perrigo имат оперативен щаб в САЩ, но са регистрирани в Европа за данъчни цели.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още