IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оланд призова за единство и кураж

“Дори и Франция да е ранена, тя ще се изправи”, коментира френският президент след извънредното заседание на съвета по сигурността на страната

12:26 | 14.11.15 г.
Оланд призова за единство и кураж

Пламенно изявление направи президентът на Франция Франсоа Оланд след извънредното заседание на френския национален съвет по сигурността, съобщава АП.

Той обвини радикалната организация “Ислямска държава” за атентатите в Париж от снощи, и ги определи като “акт на война”.

По думите на Оланд атентатите са били планирани и координирани, организирани от чужбина с помощ от вътрешността Франция.

“Отдавам своята почит на защитниците на страната, които се бориха срещу терористите вчера. Всеки дава най-доброто от себе си”, посочи той.

“В тези несигурни времена аз призовавам за единство и кураж”, каза още Франсоа Оланд, като определи терористичните актове като “страхливи”. Той обеща, че ще бъдат взети всички мерки за борба с терористичната заплаха.

“Дори и Франция да е ранена, тя ще се изправи”, заключи Оланд, след като обяви тридневен траур в памет на жертвите.

Информационната агенция припомня, че след атентатите президентът на Франция заяви, че ще бъде поведена “безмилостна война” срещу тероризма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още