IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Barclays скочи с 25%

Британската банка ще запази дивидента от 6,5 пенса на акция през тази година

12:30 | 29.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Barclays PLC коригира надолу целта си за изплащане на дивидент като част от новите усилия на изпълнителния председател Джон Макфарлън да преструктурира поставената под натиск британска банка, предава MarketWatch.

Xодът идва, след като заемодателят отчете рязко покачване на нетната печалба за второто тримесечие до 1,61  млрд. паунда от 1,15 млрд. паунда за същия период на миналата година.

По думите на Макфарлън Barclays ще засили плановете си да се раздели с неуспешните си активи. За момента обаче банката няма да извършва големи промени в инвестиционното си звено, от което изпълнителният председател е "лично доволен".

Приходите за второто тримесечие на инвестиционното звено на Barclays останаха без промяна при 2,15 млрд. паунда, но по-ниски разходи за преструктуриране изпратиха нагоре с 35% печалбата преди облагане с данъци на структурата за периода.

Изпълнителният председател Джон Макфарлън посочи още, че банката ще запази дивидента от 6,5 пенса на акция през тази година. По думите му кредиторът "ще се стреми да поддържа устойчива и прогресивна дивидентна политика".

Стратегическите планове, обявени в сряда, маркираха трите години на преход в Barclays след ерата на висока възвръщаемост от инвестиционната банка, която бе прекъсната от повишаването на капиталовите изисквания и напускането на бившия главен изпълнителен директор Боб Даймънд.

Листнатите на борсата в Лондон книжа на Barclays поскъпват с 2,20% по време на сесията в сряда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още