IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ryanair планира да наеме нови 125 пилота в следващите една-две седмици

Компанията се опитва да разреши кризата с анулираните полети, след като пилоти отказаха необлагаем бонус от 12 хил. паунда, за да прекъснат отпуските си

21:14 | 21.09.17 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ръководителят на Ryanair Майкъл О'Лиъри обяви, че компанията планира да наеме 125 нови пилоти в рамките на "следващата седмица или две", за да предотврати нова вълна на отменени полети, съобщава Sky News.

Съобщението беше направено, след като преди това пилоти на превозвача отхвърлиха предложението за бонус в размер на 12 хил. паунда, който да не подлежи на данъчно облагане, за да се откажат от планирани почивки.

Припомняме, че компанията обяви, че ще отменя полети всеки ден в продължение на шест седмици заради объркване на планираните отпуски на пилотите. От това ще бъдат засегнати около 400 хил. пътници. От Ryanair се извиниха със стачки, неблагоприятни метеорологични условия и отпуски на пилоти и екипажи.

Според синдиката на пилотите в организацията предложението за необлагаемите бонуси е твърде неясно, особено по отношение на броя на почивните дни, от които служителите трябва да се откажат.

Някои пилоти, пожелали анонимност, обвиняват компанията, че не спазва стандартите за работното време и в много случаи те са летели повече от разрешените часове седмично.

О'Лиъри коментира пред инвеститори, че не може да принуди пилотите да се откажат от отпуските си.  

Авиокомпанията бе подложена на силен натиск да публикува пълния списък с полетите, които планира да отменя всеки ден, за да може пътниците да имат време да организират пътуванията си.

Към момента от България е засегнат само маршрутът от Лондон до София и обратно.

Сутрешният полет от Лондон "Станстед" (11:40) до София и обратно (12:05) няма да се осъществи утре, 22 септември.

На 28 и 30 септември, както и на 5, 7, 12, 14, 19, 21, 26 и 28 октомври се анулира вечерният (21:35 от Лондон, 22:00 от София), съобщиха от превозвача.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
vezna
преди 6 години
Те пък пилотите точно там ще идат. Тази компания е показала, че не е коректна както съм служителите си, така и към клиентите си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още