IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът в Лил оправда Доминик Строс-Кан

Бившият шеф на МВФ беше обвинен в сводничество

19:43 | 12.06.15 г. 2
Съдът в Лил оправда Доминик Строс-Кан

Бившият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан беше оправдан днес от съда в Лил по обвиненията в сводничество, съобщава АП.

Според съдията Строс-Кан не е участвал в организирането на оргии.

По време на процеса той призна, че е участвал в оргии, за да си "почине от стреса в световната политика", но твърдеше, че не е знаел, че някои от жените, водени му от приятели, са били проститутки.

Адвокатът на Доминик Строс-Кан Анри Льоклер коментира, че делото срещу клиента му е било „без никакво покритие“. Льоклер обвини следователите в „морален кръстоносен поход без правно основание“.

Разследването по случая започна през 2011 г., като първоначално течеше проверка за мрежа за проституция в хотел Carlton в Лил. Разследването беше разширено, след като една от разпитваните жени спомена името на Строс-Кан пред следователите, припомня Ройтерс.

По обвинения в сводничество в съда се явиха 13 други мъже, някои от които без връзка с бившия шеф на МВФ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:00 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 8 години
Цирк за маймуни: изкават ви един висш слуга едва ли не омаскарен ГЕРОЙ!А висшия слуга си е свършил работата перфектно, защото ако не беше - не само нямаше да спечели делото, ами нямаше да има и жив обвиняем на него :)))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
Ефекта на омаскаряването даде резултат , сега може вече да го оправдаят.Всъщност по същия тертип "изработиха " и Блатер ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още