IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley: Силното търсене на iPhone и iWatch може да повиши акциите на Apple c 50%

Доставките на популярния смартфон ще достигнат 50 млн. през второто тримесечие, прогнозира американската банка

22:15 | 21.05.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Изглежда пред Apple престои още едно силно тримесечие и година на фона на растящото с впечатляващ темп търсене на iPhone и iWatch, посочват експертите на Morgan Stanley, цитирани от CNBC.

Анализаторът на американската банка Кати Хюбърти повиши очакванията си за глобалните продажби на iPhone през тримесечието до края на юни до 50 млн. от 46 млн., а също и покачи прогнозите си за целите 2015 и 2016 г. със съответно 5% и 7%. Анализаторът обясни, че повишеното търсене през текущото тримесечие е водено от Китай и други развиващи се пазари.

Но изглежда не само iPhone ще бъде нещото, което ще впечатли пазара.

От Morgan Stanley съобщиха, че в търсенето на "умния" часовник iWatch в САЩ се е увеличило с около 60 на сто от март насам. Проучване на фирмата всъщност показа, че годишното търсене на технологичната джаджа би могло да достигне 50 млн., което според Хюбърти може да не бъде постигнато поради "смущения при доставките". И все пак експертът вече предвижда продажбите да бъдат в размер на 36 млн. през първите 12 месеца на продукта в сравнение с досегашните прогнози за 30 млн.

Не е изненадващо, чe тези повишени резултати също така подобряват прогнозите на Morgan Stanley за печалбата на Apple, която се очаква да е със съответно 4% и 8% над досегашните прогнози за 2015 и 2016 г. Въпреки това анализаторът вижда спад на маржа на печалбата на технология гигант, което вероятно ще задържи цената на една акция около 166 долара за брой.

Но Хюбърти вижда и сценарий, при който акциите на Apple могат да поскъпнат значително над тази стойност. В "бичия" вариант на развитие стойността на една ценна книга на гиганта може да се покачи до 195 долар. Това е с близо 50% над цената на отваряне на сесията на Wall Street в четвъртък, която бе приблизително 130 долара за брой. Предишната "бича" оценка на Morgan Stanley бе за ниво от 190 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още