IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Великов става директор на БОРКОР

От април 2012 г. Елеонора Николова ръководеше центъра за превенция и противодействие на корупцията към МС

15:11 | 11.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бойко Великов става директор на БОРКОР

Бойко Великов става директор на БОРКОР - Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към МС, съобщи пресслужбата на кабинета. Великов беше председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика към 41-ото Народно събрание.

Бойко Великов е роден през 1954 г. Магистър е по българска филология и история и по психология, доктор е по психология и доцент по социална и политическа психология във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. В началото на кариерата си е преподавател в средни училища, а по-късно – и университетски преподавател.

От 1994 г. до 2013 г. е народен представител в пет последователни парламента, като е бил зам.-председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданията към 38-ото НС, председател на Комисията по жалбите и петициите на гражданите към 39-ото НС, председател на Комисията за борба с корупцията към 40-ото НС.

Центърът БОРКОР е създаден в средата на 2010 г. като специализирана административна структура с аналитични функции за изпълнение на държавната политика в областта на превенцията и противодействието на корупцията и организираната престъпност.

От април 2012 г. и. д. директор е заместник-директорът на Центъра Елеонора Николова. През април 2012 г. тя пое поста от Румен Миланов, който беше освободен със заповед на бившия премиер Бойко Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още