IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делото за екстрадиране на Цветан Василев от Сърбия e обявено за решаване

Ако банкерът е поискал убежище в страната, съдът в Белград е преценил, че това не налага временно спиране на процедурата по връщането му в България

20:44 | 07.04.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Делото за екстрадиране на Цветан Василев от Сърбия e обявено за решаване

Делото за екстрадирането на бившия собственик на Корпоративна търговска банка АД (КТБ) Цветан Василев от Сърбия в България е обявено за решаване. Това съобщиха от Висшия съд на Белград за БНТ, пише Dnes.bg.

Това означава, че съдията е преценил, че са събрани всички доказателства и цялата необходима информация по случая и няма необходимост от още изслушвания на Василев.

Ако Цветан Василев е поискал убежище в Сърбия, което банкерът не отрече, съдът в Белград е преценил, че това не налага временно спиране на процедурата по екстрадицията.

Сръбският закон не поставя срокове за взимането на решение. Възможно е съдът да го обяви както в следващите дни, така и по-късно.

Решението на Висшия съд може да бъде атакувано пред апелативната инстанция. А след нея последна дума има министърът на правосъдието.

Междувременно в Сърбия на 24 април предстоят парламентарни избори, съответно не е ясно кога ще бъде сформиран новият кабинет.

Още международни новини четете в Dnes.bg

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 32 rate down comment 0
Ентусиаст111
преди 8 години
Редно е да се приключи с този казус. Много закъсня.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 32 rate down comment 0
Schroeder
преди 8 години
Мда, явно адвокатските номера не минават на сръбския съд...или не си е платил достатъчно. Май ще трябва да му организираме едно посрещане тези дни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 33 rate down comment 0
Mammita
преди 8 години
Май ще столчето на Цветан Василев в Сърбия почна да се клати сериозно. Укриването му от българското правосъдие става все по-сложно. Надявам се съдът бързо да реши да го екстрадира и да можем да го изправим пред съда, за да си понесе наказанието за всички далавери, които е въртял със спестяванията на клиентите на КТБ. Явно вече Сърбия я натискат и от вън сериозно, за да спре да оказва съдействие на този престъпник. Време е да има някакво развитие. Не може две години след рухването на пирамидата КТБ, нейният фараон да си живее царски, а виновни и наказани да няма за далаверите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още