IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Янев: В "теча" с офшорни сметки фигурират наши бизнесмени, политици и социолози

Лидерът на РЗС се ангажира да съобщи имената им в идните дни

09:10 | 05.04.13 г. 21
<p>
	<em>Яне Янев</em> Снимка: <em>БТА</em></p>

Яне Янев Снимка: БТА

В "Офшорлийкс" има имена и на български бизнесмени, политици. Има сметки дори на двама-трима социолози. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев пред NovaTV. 

Той направи коментар по повод "изтеклия" вчера списък, според който офшорни дружества - 122 хил. фирми и 130 хил. физически лица и посредници от 170 страни по света, вероятно укриват данъци в сметки, регистрирани на Британските Вирджински острови. Според оценки на икономисти в тях са скрити около 32 трлн. долара.

"Сега разбираме, че ролята на въпросните социолози досега винаги е била да се запазва статуквото", заяви той във връзка с наличието и на родни "изтъкнати" социолози във въпросния списък. 

Лидерът на РЗС увери, че е запознат точно кои са тези наши сънародници, които притежават офшорни сметки и в близките дни ще съобщи официално имената им. По думите му у нас през последните 20 години са скрити повече от 15-20 милиарда лева в офшорни сметки в Швейцария и чрез тях се появяват крупни инвеститори.

„Има достоверна информация, която много скоро ще стане факт в публичното пространство, за сметките на български работодатели, които през годините са укривали доходи и имущество”, съобщи още Янев

По повод Закона за публичност на имуществото на лицата, изпълняващи обществени функции, Янев отново настоя, че е важно доходите на тези, които решават важни икономически и финансови въпроси в Тристранния съвет, да бъдат извадени "на светло". 

Янев коментира, че не може хората, които притежават власт "в ръцете си" и разполагат с нея да не са готови да представят доходите и имуществото си пред публичността. По негови думи тепърва ще бъдат "изсветлени" доходите на много видни политици, които досега са се криели "зад маска".

„Предстои да видим обаче какви са доходите на банкера Меглена Кунева, не на политика Меглена Кунева. Мисля, че ще бъде много любопитно”, категоричен бе Янев.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

20
rate up comment 0 rate down comment 0
voltrieel
преди 11 години
Печелете по $27 на ден и $11 за всеки регистриран чрез вас човек! Това са реални пари !!!!!!!!Вижте повече информация на този сайт https://sites.google.com/site/getcashbg/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 11 години
А аз се надявам да излязат на яве скритите технологии, да та забравим за петрол, газ, ток, всеки да си има мини източник на енергия. Тогава как ще ни управляват? Правим си местна валута и България отново рай!И цяла Европа естествено!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 16 rate down comment 1
nora_eleonora
преди 11 години
И на мен ми е любопитно за хонорари на каква стойност Кунева продаде националните интереси в полза на френската банка Париба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 9 rate down comment 0
ivo_ivelinov
преди 11 години
Кой знае какви много цифрени суми си е прибирала Кунева в хонорарите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 1 rate down comment 12
hristok
преди 11 години
Ей, Яне ***, ЛЪЖЕЦ, МАНИПУЛАТОР. НЕ ДЕЙ ДА РАБОТИШ В ПОЛЗА НА ПОЛИТИКАТА НА НАСТОЯЩИТЕ И ДА ЗАМАЗВАШ ОЧИТЕ НА ХОРАТА, УЖ МИГЛЕНА КУНЕВА Е ВИНОВНА. ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ДО СЕГА ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТИ СТЕ В КЮПА!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 8 rate down comment 9
STRAHO
преди 11 години
И да ги изобличи какво!? Какво ще стане? ... Та това са те, нашия бизнес. Нашия "елит" !!!!! Ха сме ги бутнали, ха сме стигнали 100% безработица! Е,..... кое ще е това правителство дето ще се обезглави като го направи!? Нали същия тоя народ, ще го бие с камъни и ще си иска изедниците. ... Така си я надробихме такава ще я сърбаме! Изхода е да учим децата на чужди езици и на запад . Там където има малко по справедливо общество. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 2
sms_bgfunds
преди 11 години
От Anonymous group с любов. А копеленцето и мазно душенце Янев да не си присвоява чужд труд, за да не му лъсне и неговия пробит *** публично. 260гб бяха предоставени преди1,5г на 10 международни разследващи агенции и журналисти. Няма да има филтриране на българските участници в геноцида срещу бг народа. В следващите няколко дни гледайте
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 7 rate down comment 1
deqn1234
преди 11 години
Кунева се опитва всячески да се добере до властта, но не осъзнава факта, че хората дори няма да я вкарат в парламента, а тя се точи вече да завзема властта. Само вижте кой финансира политическата и кампания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 11 rate down comment 1
dimitrichka24
преди 11 години
Кунева да не се прави на света вода ненапита, защото всички много добре знаем от къде идват парите за финансирането на нейната политическа кампания. Нека не забравя, че вече българина отдавна не яде доматите от колците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 6
jelenski
преди 11 години
то да беше негово разследване разбирам, ама то дори не е негово, а той само папагалства. Ако на запад не го бяха разследвали, Яне нямаше да издаде никой. Ей, не се умори да си заработва джобните де Бойко му дава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още