IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Яне Янев поиска публичност на доходите на шефовете на ЕРП-тата

С мярката ще бъдат разкрити доходите на енергийната мафия, убеден е политикът

11:24 | 06.03.13 г. 1
Яне Янев поиска публичност на доходите на шефовете на ЕРП-тата

Публичност на заплатите на ръководителите на електроразпределителните дружества поискаха Яне Янев и група народни представители с проект за промяна на Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности.

По този начин ще бъдат разкрити доходите на енергийната мафия, смята Янев, цитиран от агенция „Фокус“. „Шефовете на ЕРП-тата са част от тази мафия. Като се види какви са техните доходи, всичко ще стане ясно“, убеден е той.

Предложените промени касаят като цяло включването на служители, заемащи обществени длъжности, в списъка на чиновниците, които подават имотни декларации до Сметната палата.

Публични декларации за имуществото си трябва да попълват„лицата заемащи ръководни длъжности или са в управителните органи на всички ЕРП, ВЕЦ, ТЕЦ, всички останали енергопреносни предприятия, шефовете на надзорните и управителните съвети”, коментира Янев.

С проекта ще бъде внесена яснота какви са доходите и на ключови директори в структури, които имат пряко отношение към приходната част на бюджета – Националната агенция по приходите, Агенция „Митници“, агенцията за конфискация и т.н., допълни още той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
lubenmark
преди 11 години
Публичност и на доходите на шефовете на ТЕЦ1 и ТЕЦ3.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още