IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Яне Янев: Улицата иска анархо-комунизъм

РЗС никога не е консумирала власт и от 7 години повтаряме исканията за нова конституция, заяви лидерът на партията

08:50 | 25.02.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Яне Янев: Улицата иска анархо-комунизъм

Исканията на улицата в момента са анархо-комунизъм, заяви в студиото на bTV лидерът на партията "Ред, законност, справедливост" (РЗС) Яне Янев. Той коментира още, че неговата партия никога не е консумирала властта и от седем години призовават за създаване на нова конституция и рестарт на системата.

"Тогава обаче всички скачаха срещу нас", заяви депутатът от 41-то Народно събрание.

РЗС е извънсистемна партия, категоричен беше още Янев. Подкрепата за управлението на ГЕРБ лидерът на партията обясни с нежеланието България да се превърне в нова Гърция или Испания със сериозна финансова нестабилност.

Янев посочи и проблеми на няколко нива в системата - в местната власт например това е превръщането на кметовете във феодали. "Именно това е причината за масовите протести във Варна", заяви той.

В съдебната система проблемът е наличието на политическа квота, която започва от Висшия съдебен съвет и стига до всяко едно ниво от системата.

"Народното събрание отдавна вече не е законодателен и контролен орган - законите се пишат от Министерския съвет и от чиновниците", обясни проблемите в законодателната власт депутатът Яне Янев.

За него създаването на нова конституция ще даде и възможността за контрол над политиците, защото в сегашните текстове липсват подобни постановки. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 6
tati
преди 11 години
ДА НА КОМУНИЗМА но по китайско-български вариант със контрол от народа и кристална ПРОЗРАЧНОСТ в обществените институции
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 11 години
Като го видя този и винаги се сещам за оня виц, дето мухата решила да оноде слона, а той взел, че се изакал и я затрупал. Като се измъкнала от купчината, обяснявала наред, че слона се бил изходил от страх пред половата й мощ... :LOL:Яне, улицата иска да се скриете всички! Не обяснявай какво иска улицата, зашото си толкова малък, че даже хората не са се сетили да те сложат на позорните плакати заедно с Бойко, Станишев, Костов, Доган и царя!Комунизмът се е появил главно заради такива алчни за^дници като тебе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още