IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическият растеж през 2014 г. приковава вниманието през седмицата

На 3 март честваме 137 години от Освобождението на България

09:00 | 02.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Икономическият растеж през 2014 г. приковава вниманието през седмицата

Последната седмица на февруари премина под знака на дебатите и в крайна сметка – на гласуването на ратификацията на договора за дилърство с четири банки за емитирането на външен дълг до 8 млрд. евро до 2017 г.

Статистиката показа, че бизнес климатът се подобрява за втори пореден месец, че лихвите по депозитите продължават да падат, а кредитната активност остава слаба.

Предстои кратка работна седмица, но от данните, които ще бъдат публикувани, ще добием цялостна представа за представянето на икономиката през миналата година.

Понеделник (2 март) е почивен ден, който обаче ще се отработва на 21 март.

Във вторник (3 март) честваме 137 години от Освобождението. Денят е национален празник и е почивен.

Така сряда (4 март) се явява първият работен ден от тази седмица след дългия уикенд.

Тогава Националният статистически институт (НСИ) ще представи данни за цените на електрическата енергия и природния газ за индустрията и домакинствата за второто полугодие на 2014 г. и фискални данни за подсектори „Централно държавно управление“ и „Социалноосигурителни фондове“.

За този ден са насрочени общите събрания на акционерите на Пълдин Холдинг АД и на облигационерите на НУРТС България АД. НУРТС ще гласува за смяна на банката довереник на облигационерите. Тази роля изпълняваше Корпоративна търговска банка АД.

В четвъртък (5 март) Българска народна банка ще публикува дългосрочния лихвен процент за оценка на степента на конвергенция за февруари.

В петък (6 март) НСИ ще публикува предварителни данни за икономическия растеж както за четвъртото тримесечие, така и за цялата 2014 г. Експресните оценки показаха забавяне на ръста на икономиката.

С тези данни националната статистика ще ревизира и тримесечните оценки за прираста на БВП през 2013 г.

От НСИ очакваме и информация за производителност на труда през 2014 г. и заетостта и отработените човекочасове през четвъртото тримесечие.

На този ден ще заседават акционерите на Енергони АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още