IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК отхвърли последните жалби срещу търга за тол системата

Две от фирмите са обжалвали новия срок за подаване на документи

19:46 | 29.11.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търгът за тол системата вероятно скоро ще тръгне пак. Комисията за защита на конкуренцията е отказала да спре процедурата, както искаха компаниите “Ерба 96” ООД, "ТОЛЛНЕТ" АД и "ВИТРОНИК Д-Р ИНЖ. ЩАЙН БИЛДФЕРАРБАЙТУНГСЗЮСТЕМЕ" ООД.

Предстои да се види дали фирмите ще обжалват определенията на антимонополния регулатор пред Върховния административен съд.

От определението на Комисията се вижда, че унгарското дружество “Ерба 96” и чешкото “ТОЛЛНЕТ” обжалват срока за подаване на документи, който Агенцията “Пътна инфраструктура” определи, след като пусна поръчката последния път – 17 ноември.

Компаниите смятат, че Агенцията е дала по-къс срок, отколкото се иска по закон след приспадане на времето за обжалване. Отделно едната от фирмите посочва, че заради постоянните спирания на търга не всички кандидати са работили междувременно по офертите. 

Антимонополната комисия смята, че жалбите са неоснователни, като подчертава, че ако ги уважи и наложи временна мярка спиране на процедурата, негативните последствия за възложителя и обществото биха били по-големи.

"ВИТРОНИК Д-Р ИНЖ. ЩАЙН БИЛДФЕРАРБАЙТУНГСЗЮСТЕМЕ" обжалва разяснение на пътната агенция, с което, според компанията, институцията променя броя на пътните участъци, включени в техническата спецификация, т.е. променя се предмета на обществената поръчка.

Комисията обаче отхвърля жалбата със същите мотиви.

Пътната агенция обяви търга за тол системата през април. Оттогава процедурата беше спирана няколко пъти заради жалби.

По принцип плановете на Агенцията и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството бяха тол системата и електронните винетки за леките автомобили да са готови до 2017 г., така че да заработят от 2018 г. Ако обжалванията обаче продължат, сроковете може и да не бъдат спазени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
redcretin
преди 7 години
ебяааахти мотивите майна!Чиста корупционна схема. Чакайте инвеститори от чужбина, че си нямате друга работа сега.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още