IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Външно министерство препоръча да пътуваме в Гърция с достатъчно пари в брой

От МВнР съобщават за празни банкомати в районите около Солун, Халкидики и курортни дестинации

17:52 | 29.06.15 г.
Външно министерство препоръча да пътуваме в Гърция с достатъчно пари в брой

Министерството на външните работи (МВнР) препоръча на българите, които планират пътуване в Гърция, да носят достатъчно пари в брой за непредвидени обстоятелства.

Съобщение на сайта на министерството предупреждава за празни банкомати в районите около Солун, Халкидики и курортни дестинации. Хотелиерите вече изискват заплащането на туристическите услуги в брой, предупреждават от външното ни министерство и допълват, че може да се очаква неритмично снабдяване с горива, особено в малки населени места.

Посолството ни в Атина вече е докладвало за повишено търсене на горива, става ясно още от съобщението.

В същото време от гръцкото министерство на туризма посочват, че в страната има достатъчно количество горива, стоки и услуги, които да гарантират нормалното пребиваване на посетителите в страната. Зам.-министърът на туризма Елена Кундура коментира, че туристите няма да бъдат засегнати от събитията.

Планирате ли почивка в Гърция това лято?

Да
Не
Все още се колебая
Общо 2859 гласа

Днес банките в Гърция останаха затворени, а от банкоматите могат да се теглят суми до 60 евро на ден. Спрени са и банковите преводи към чужбина. Тези ограничения, които ще важат до 6 юли, обаче не важат за банкови карти – дебитни или кредитни, издадени от чуждестранни банки, тоест ограниченията няма да важат за чужденци.

От МВнР обаче предупреждават, че не е изключено се стигне до ново решение на финансовия министър на Гърция, с което да бъдат наложени мерки и по отношение на чуждите граждани. 

Какво се случва в Гърция можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още