IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Standard & Poor's намали отново рейтинга на BP

Рейтинга на компанията понижиха по-рано и Fitch и Moody's

10:05 | 18.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Standard & Poor's намали отново рейтинга на BP

Standard & Poor's намали рейтинга на BP с две степени, посочвайки като причина растящите разходи на петролния гигант заради разлива в Мексиканския залив, предаде АФП.  Това е второ намаляване на рейтинга на компанията от страна на агенцията за този месец.

„Намаляването на рейтинга отразява мнението ни за предизвикателствата и несигурността, пред които продължава да е изправена BP след експлозията на платформата Deepwater Horizon“, се посочва в изявлението на агенцията за кредитен рейтинг.

От агенцията поясняват, че въпросните предизвикателства включват трудностите за спиране на разлива, несигурността относно окончателния размер на замърсяването, както и последствията за BP от провеждащото се в момента разследване на случая от властите.

Рейтинга на компанията понижиха по-рано и Fitch и Moody's.

BP създаде фонд за 20 млрд. долара за изплащане на обезщетения на жителите на залива, но според анализатори разходите на компанията в това отношение може да са и по-високи в случай на криминално обвинение.

Според експерти от САЩ всекидневно в залива се излизат между 35 хил. и 60 хил. барела петрол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още