IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белгийци планират инвестиции в София и Пловдив

Инвестицията в столицата ще е насочена към развитие на селското стопанство, тази в Пловдив ще е в областта на електрониката

10:56 | 07.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Белгийци планират инвестиции в София и Пловдив

Белгийските инвестиции в България продължават, една от следващите ще бъде в района на София и ще бъде насочена към развитието на селското стопанство, а другата - в областта на електрониката, в Пловдив. Това съобщи днес във Варна посланикът на Белгия Марк Михилсен, цитиран от БТА.

По думите се предвиждат инвестиции и в дружеството „Агрополихим“ в Девня.

Дипломатът посочи, че през тази година вече са инвестирани 150 млн. лв. в дружеството „Солвей соди“ в нов котел, който бе открит в края на април.

Михилсен добави, че няма точни данни, но през миналата година страната ни е била посетена от около 90 хил. белгийски туристи. Той допълни, че в България на почивка вече ще идват и белгийски военнослужещи.

Дипломатът придружава във Варна командващия на военноморския компонент на Белгия контраадмирал Жан-Пол Робинс, който е на официално посещение в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още