IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лъчезар Иванов подаде оставка като зам.-председател на Народното събрание

Причина за решението му вероятно е скандалът с опит за спиране от страна на Иванов на журналистически материал

14:39 | 07.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Лъчезар Иванов подаде оставка като зам.-председател на Народното събрание

Лъчезар Иванов подава оставка като председател на ГЕРБ-София и като заместник-председател на Народното събрание, обяви самият той решението си в парламента, предаде Dnes.bg.

Иванов обяви, че сдава постовете „като един от хората на партия ГЕРБ, заради това, че в ГЕРБ имаме нови принципи и възгледи за прозрачност в управлението".

В неделя Нова телевизия излъчи репортаж за имотите на митничаря Сергей Бранков, а ден по-късно журналистката, работила по случая - Диляна Гайтанджиева, обяви, че Лъчезар Иванов е искал да спре материала.

По-рано днес шефът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов обяви, че зам.-председателят на парламента е ходатайствал за назначение на въпросния митничар на висок пост в митница Калотина.

Съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев коментира пред журналисти, че оставката на Иванов нямала общо с този скандал.

По думите му Иванов и преди е искал да се оттегли от градската организация на ГЕРБ заради многото си ангажименти.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е приела изложените в писмото на Лъчезар Иванов мотиви за напускане на двата поста. Решението е взето с оглед на създалата се ситуация през последните няколко дни следствие на изяви на Иванов и обаждания по този случай в Централата на ПП ГЕРБ, пише в съобщението на партията.

Депутати коментираха пред журналисти, че Иванов следва да подаде оставка и от поста на председател на парламентарната здравна комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
bertram
преди 13 години
крайно време беше
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още